Daugavpils Pašvaldības policija atklās pilsētas videonovērošanas sistēmas noslēpumus

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šonedēļ Daugavpilī pastāvīgajā režīma sāka darboties videonovērošanas kameras. Atgādināsim, ka pavisam Daugavpilī pilsētas iedzīvotāju un viesu drošībai ir uzstādītas 55 kameras: uz ielām, uz ceļiem, parkos, pie pilsētas robežas, 18. novembra ielā un pie citiem pilsētas objektiem gan centrā, gan mikrorajonos. 

Sistēmu apmaksā no pilsētas budžeta un tā ir domāta, lai samazinātu vandālisma mēģinājumus pilsētā.

Pilsētā notiekošajam pie vadības pults līdzi seko pašvaldības policisti, ja tie ierauga kādu notikumu (kautiņš, avārija, kādam palika slikti), tad tiek veiktas operatīvas darbības: žurnālā tiek fiksēts notikums, informācija tiek nodota pašvaldības policijas dežūrdaļai, Valsts policijai vai ātrajai palīdzībai, videomateriāls tiek saglabāts.

Informācija, par to, cik likumpārkāpumu ir jau piefiksēts nav saņemta. Kā atzīmēja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, Pašvaldības policijas priekšnieka vietnieks Genādijs Kaminskis pilsētas vadībai jau paziņoja, ka šobrīd tiek nodota visa dokumentācija, kas saistīta ar sistēmas darbu.

Lai parādītu un pastāstītu kā darbojas sistēma, policijas darbinieki drīzumā rīkos preses konferenci, kuras laikā centīsies atbildēt uz visiem sabiedrībai interesējošiem jautājumiem.
 


Написать комментарий