Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde izstrādā attīstības koncepciju

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Kā pastāstīja Vispārējas un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, šogad pārvalde izvirzīja sev uzdevumu izstrādāt Daugavpils izglītības sistēmas attīstības koncepciju.

Dokumentā tiek plānots attēlot vajadzīgās darbības, lai attīstītu vispārējo, kā arī pirmskolas izglītību. Pēc M.Isupovas vārdiem, pie koncepcijas izstrādes tiks strādāts ļoti nopietni. Lai apspriestu dažādus jautājumus tiek plānots organizēt sabiedrības apspriedes, bet darba grupās piesaistīt žurnālistus no vietējiem masu medijiem, kuri, pēc M.Isupovas vārdiem, ir tautas pārstāvji un diezgan bieži, uzdodot jautājumu paredz atbildīgo cilvēku domu gājienus.

Atbildot uz jautājumu, vai koncepcijas plānā ietilpst kādas skolas slēgšana, M.Isupova atbildēja, ka neviena no Daugavpils skolām netiks slēgta. Kā zināms, skolas, kurās ir neliels skolēnu daudzums atrodas tālākos mikrorajonos – Grīva, Jaunā Forštate, Ķīmija, kur pašvaldību iestāžu nav nemaz tik daudz. Līdz ar to pilsēta nevar atļauties slēgt skolas šajos mikrorajonos, atzīmēja Izglītības pārvaldes vadītāja.

Lai saglabātu izglītojošās iestādes atdalītos mikrorajonos, tiek plānots skolu un bērnudārzu ēkās ierīkot multifunkcionālus centrus. Kā, piemēram, līdzīgs centrs jau darbojas Križos, kur 22-ā bērnudārza ēkā darbojas interešu klubs.
 


Написать комментарий