Rēzeknē notiks sešpadsmitie Tiņanova lasījumi

foto svobodanews.ru
foto svobodanews.ru

Ceturtdien, 23. augustā Rēzeknē sāksies un norisināsies līdz 26. augustam jau sešpadsmitā Starptautiskā literatūrzinātniskā konference „Tiņanova lasījumi” . Šogad Tiņanova lasījumi notiks ne vien pilsētas Kultūras namā, kā tas bijis parasti, bet arī Rēzeknes pilsētas domes zālē.

Tiņanova lasījumi – starptautiskā zinātniskā konference, kuras mērķis ir izstrādāt vēstures problēmu un kultūras pētījumu teoriju (pirmām kārtām literatūras, kino, filoloģijas) sakarā ar J.Tiņanova, viņa kolēģu, draugu un līdzgaitnieku zinātnisko un radošo darbību sociālā un kultūras lūzuma situācijā. Lasījumus iedibināja Tiņanova literārā mantojuma komisija, ko iniciēja viņa radinieks Venjamins Kaverins (Jurijs Tiņanovs bija precējies ar V. Kaverina māsu).

Tiņanova lasījumu programma ir visai plaša un paredz pazīstamu Latvijas un ārvalstu profesoru-literatūrzinātnieku , dzejnieku un publicistu (tostarp Jānis Peters, Janīna Kursīte-Pakule, Marietta Čudakova un daudzi citi) uzstāšanos, tradicionālo kino vakaru, ekskursijas, koncertu ar Latvijas nacionālās operas solistu piedalīšanos.

Zīmīgi, ka šogad Tiņanova lasījumu norises laikā pie Tiņanova mājas Rēzeknē Atbrīvošanas alejā 94 tiks atklāta Rēzeknē dzimušā rakstnieka, dzejnieka, literatūrzinātnieka un kritiķa Jurija Tiņanova biste.


Написать комментарий