Sveicam 85 gadu jubilejā!

publicitātes foto
publicitātes foto

Apolinarija Kitta dzimusi Vologdā 1927.gada 22.augustā daudzbērnu ģimenē. Pēc sākumskolas beigšanas, sakarā ar ģimenes smagajiem materiālajiem apstākļiem nevarēja turpināt mācības un tāpēc agri uzsāka darba gaitas kolhozā, vēsta Sociālo lietu pārvalde.

Piedzīvoja divus karus: Somijas un Otro pasaules karu.

Otro pasaules kara laikā strādāja veikalā par pārdevēju, palīdzēja veciem vientuļiem cilvēkiem un invalīdiem.

Pēc apprecēšanās pārcēlās uz dzīvi ziemeļu pilsētā Mončegorskā, kur strādāja par pavāri. Vīrs bija kara dalībnieks.

1966.gadā vīru norīkoja darbā uz Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīcu, bet Apolinarija rūpnīcas bērnudārzā strādāja par pavāri līdz pat 1996.gadam.

A.Kitta gandrīz piecdesmit gadus nostrādāja par pavāri. Aizejot pelnītā atpūtā viņa aktīvi darbojās Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centra kulinārijas pulciņā. Trīs gadus Apolinarija vadīja kulinārijas nodarbības Sociālās mājas (Šaurā ielā 28) bērniem. Viņas pavāra profesionālās fantāzijas ir neizsmeļamas. Savu bagāto pieredzi, prasmes un zināšanas dāsni nodeva bērniem.

A.Kitta izaudzināja trīs bērnus. Būdama žēlsirdīga un līdzjūtīga viņa pieņēma savā ģimenē deviņgadīgu zēnu bāreni, kuru izaudzināja un izvadīja dzīvē. Šobrīd viņš ar ģimeni dzīvo Nikolajevā.

Par ilggadīgu un apzinīgu darbu viņa ir apbalvota ar medaļu „Darba veterāns”.

Sociālā darba veterānu biedrībā „Dzīvesprieks” A.Kitta ir autoritāte.

Sirsnīgi sveicam Jūs 85 gadu jubilejā! Vēlam Jums veselību, apkārtējo cilvēku uzmanību un cieņu. Lai ģimene dāvā Jums mīlestību un Jūsu dienas būtu gaišas un dzīvesprieka pilnas!