Septembra otrajā svētdienā Daugavpils teātrī tiks jautri svinēta Tēva diena 1

foto dad.menshealth.com
foto dad.menshealth.com

Tēva dienas (Father's Day) svinēšanas tradīcijai ir vairāk nekā 100 gadi. Šie svētki ir saistāmi ne tikai ar pateicības un mīlestības izrādīšanu visiem tēviem, bet arī ar nepieciešamību piesaistīt uzmanību tēva lomai bērnu audzināšanā ģimenē.

Dažādās pasaules valstīs minēto dienu svin dažādos gadalaikos – amerikāņi apsveic tēvus vasarā (19.jūnijā), itāļi – pavasarī (19.maijā), austrālieši – rudenī, septembra pirmajā svētdienā, bet vācieši – Kunga Debeskāpšanas dienā. Latvijā otro gadu pēc kārtas Tēva dienu svin septembra otrajā svētdienā.

Minēto tradīciju ieviesa amerikāņi. XX.gs. sākumā Sonora Smārta dievkalpojuma laikā, kas bija veltīts Mātes dienai, aizdomājās par to, ka pēc mātes nāves viņu un vēl piecus bērnus bija audzinājis tēvs, kurš daudz upurēja savu bērnu dēļ. Sieviete griezās pie varas orgāniem ar priekšlikumu svinēt jaunus svētkus, šo ideju atbalstīja un pašlaik ir izveidojusies tradīcija šajā dienā dāvāt tēviem ne tikai savu mīlestību, bet dāvināt arī sarkanas un baltas rozes.

Par godu šiem svētkiem Daugavpils teātris septembra otrajā svētdienā, 9.septembrī, aicina visus pilsētniekus apmeklēt jautru pasākumu „Es un mans tētis”.

Teātra sabiedrisko attiecību speciālists Jānis Krūtkrāmelis paziņoja, ka pasākuma apmeklētājus gaida interesanti konkursi, jautras stafetes, negaidīti pārsteigumi un patīkamas balvas.
Mammas ar bērniem radošajā darbnīcā varēs uzgleznot mīļoto tētu portretus, un vēlāk aplūkot ģimeņu galvu portretu galeriju. Savukārt, tēti ar bērniem demonstrēs savu veiklumu, spēku un ātrumu dažādās stafetēs. Visi kopā vecāki un bērni varēs doties ekskursijā pa teātri un iepazīties ar tajā dzīvojošo spoku.

Turklāt, Tēva dienas ietvaros teātra kasē būs iespējams par īpašu cenu iegādāties biļetes uz visām Daugavpils teātra izrādēm, kas notiks septembrī un oktobrī, minētā akcija neattiecas uz pirmizrādēm. Šajā dienā var iegādāties biļetes ar 20% atlaidi uz visām teātra izrādēm, kas notiks septembrī un oktobrī. Pieaugušajam iegādājoties vismaz vienu biļeti uz jebkuru bērnu izrādi minētajos mēnešos, otro biļeti viņš saņem bez maksas.

Svētku pasākums Daugavpils teātrī notiks svētdien, 9.septembrī, plkst.11:00.


Написать комментарий

Sezonu sākam ar atlaidēm. Tradicionāli.