Višķu pagasta svētkos tiks atklāta renovētā estrāde

foto arh-smits.lv
foto arh-smits.lv

Šodien, 18.augustā, Daugavpils novada Višķu ciemā notiks Pagasta svētki, kuru ietvaros tiks atklāta rekonstruētā estrāde.

Svētkos darbosies tradicionālais amatnieku un ražotāju tirdziņš, vairākas radošās darbnīcas. Uz atjaunotās estrādes skatuves uzstāsies novada folklora deju kolektīvi un kori.
Turklāt notiks sporta sacensības, vizināšanās ar katamarāniem un laivām, kā arī būs pieejamas piepūšamas atrakcijas. Svētku noslēgumā ir paredzēta Zaļumballe. Pasākuma sākums ir plkst.15:00.

Estrāde Višķu pagastā tika uzbūvēta 1969. gadā un šo gadu garumā estrādes kapitālremonts netika veikts. Tikai pagājušajā gadā Daugavpils novada pašvaldība sāka realizēt projektu „Daugavpils novada estrādes rekonstrukcija Višķu pagastā”, kura mērķis bija uzlabot pašvaldības infrastruktūru un paaugstināt kultūras objekta konkurētspēju.

Realizējot projektu, tika saglabāta esošā ēkas novietne, kā arī skatuves un skatītāju vietu izvietojums un skatītāju pieejas ceļi. Jaunā skatuve un skatītāju vietas ir veidotas apļa formā. Atjaunotā estrādē paredzētas 1080 skatītāju sēdvietas un 600 koristu vietas.

Rekonstrukcijas ietvaros tika pārplānotas pirmā stāva telpas, kur atradās dušas un tualetes, darba telpas un rekvizīta glabātuve. Minētās telpas tagad ir pieejamas cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Otrajā stāvā tika izveidota slēgta telpa, kas ir paredzēta koristu nodarbībām un mēģinājumiem.

Projekta kopējā vērtība ir 276 377, 39 lati, no kuriem Eirofonds finansē 126 000 latus, kas ir 90% no kopējiem izdevumiem.


Написать комментарий