Daugavpils dome turpina gatavoties starptautiskajām forumam „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti” 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 14.augustā, vicemērs Līvija Jankovska bija sapulcējusi uz kārtējo sēdi darba grupu, kas nodarbojas ar Otrā Starptautiskā investīciju foruma „Latgale – Eiropas Savienības Austrumu vārti” rīkošanu.

Forums norisināsies Daugavpilī 20. un 21.septembrī. Tika apspriesti dažādi organizatoriski momenti, precizēts dalībnieku sastāvs, programma, vizuālā risinājuma jautājumi un informācijas sniegšana par forumu ar plašsaziņas līdzekļu palīdzību.

L.Jankovska atzīmēja, ka gaidāmais forums ir viens no galvenajiem notikumiem pilsētā tuvākajā laikā, tāpēc ir nopietni jāattiecas pret tā rīkošanu. Šobrīd viens no galvenajiem jautājumiem, kas ir jāatrisina tuvākajā laikā, ir jautājums par Latgales plānošanas reģiona piedalīšanos foruma rīkošanā. L.Jankovska atzīmēja, ka galvenais foruma organizators ir Daugavpils dome, taču partneru iesaistīšanās padarītu pasākumu interesantāku un plašāku.

Tikšanās gaitā kļuva zināms, ka ielūgumu pamatdaļa ir nosūtīta un līdz 15.augustam Dome gaida apliecinājumus par piedalīšanos forumā. Pašlaik savu piedalīšanos ir apstiprinājušas delegācijas no 13 valstīm (pagājušajā gadā to bija 11), delegāciju vidū gaidāmi valstu un pilsētu vadības pārstāvji, uzņēmēji un dažādu struktūru pārstāvji.

Darba grupa ir nolēmusi, ka par pasākumu ir jāinformē ar vietējo un republikas plašsaziņas līdzekļu palīdzību, jāaicina preses pārstāvji uz forumu.

Otrajā foruma daļā dalībnieki tiks sadalīti 4 tematiskajās grupās un šajā sakarā tika apspriesta viņiem domātā programma. L.Jankovska uzdeva biznesa inkubatoram „Ideju viesnīca” izstrādāt kvalitatīvu programmu, kas radītu iespaidu par biznesa inkubatora pakalpojumiem.

Tiek plānots, ka forums turpināsies 2 dienas, kuru laikā tiks rīkota tradicionālā izstāde-gadatirgus, kas norisināsies Olimpiskajā centrā un kurā tiks piedāvāta vietējo ražotāju produkcija. Pasākuma programmā ir uzstāšanās un diskusijas, darbs grupās, potenciālo investīciju objektu apmeklējums. Tiek plānots izgatavot arī jaunu investīciju piedāvājumu katalogu.


Написать комментарий

Cerams, ka forums notiks latviešu valodā?