Robežsarga viedoklis: Uzlīme „LV” uz automašīnas ir tikpat nepieciešama kā autovadītāja tiesības vai aptieciņa

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas Republikas robežas šķērsošana daudziem mūsu iedzīvotājiem sen nav nekas neparasts. Daugavpilieši bieži vien ceļo ar automašīnu, lai apmeklētu tuvākās un tālākās ārzemes.

Tomēr, pat tie, kas bieži šķērso robežu, dažreiz saskārās ar problēmām. Šķietami nesvarīgs var ne tikai sabojāt ceļotāja nosakņojumu, bet arī sagādāt raizes.

Pēc Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes pulkveža Gunāra Liepiņa vārdiem, jau ilgu laiku spēkā ir Ministru kabineta noteikumi, saskaņā ar kuriem uz Latvijā reģistrētās automašīnas obligāti jābūt speciālai ovālveida uzlīmei. Uz tās melniem burtiem uz baltā fona ir uzrakstīts LV un tā ir valsts, kurā ir reģistrēts transporta līdzeklis, atšķirības zīme.

Lai izvairītos no nepatīkamajām situācijām, šķērsojot robežu, šai uzlīmei jābūt uz automašīnas, neatkarībā no tā, ka uz valsts zīmes šie burti arī ir. Šāda veida uzlīmes var iegādāties jebkurā autopreču veikalā vai degvielas uzpildes stacijās, uzlīmes maksa ir līdz 1 Ls.

Pēc Liepiņa domām, cilvēkiem, kuri bieži šķērso robežu, tā nav problēma. „Tā ir tāda paša nepieciešamība kā autovadītāja tiesības, aptieciņa vai ugunsdzēsības aparāts”, - uzskata viņš.


Написать комментарий