Intervijā Krieviņš pauda, ka viņš turpmāko septiņu gadu laikā redz izmaiņas pašvaldību skaitā un lielumā.

"Pat ja tas netiks veikts centralizēti kārtējās administratīvi teritoriālās reformas ietvaros, tad ilgstoši darbojoties esošajās robežās pašvaldības sapratīs savu dzīvotspēju un strādātspēju," sacīja PKC vadītājs.

Viņš ir pārliecināts, ka pašvaldības pašas apjautīs, ka ir nepieciešama konsolidācija. Lai gan patlaban neesot īsti populāri par to runāt un mazās pašvaldības popularizē veiksmes stāstus, tomēr, viņaprāt, mazas pašvaldības ar ļoti mazu iedzīvotāju skaitu vienas fiziski nav spējīgas eksistēt to zemā potenciāla dēļ.

Tāpat Krieviņš prognozē, ka Nacionālā attīstības plāna (NAP) 2014.-2020.gadam periodā varēs runāt par daudz līdzsvarotāku pašvaldību atbalstu un attīstību.

"Jau tagad ir skaidrs, ka visas 119 pašvaldības vienādā apmērā finansēt nebūs iespējams. Mums jāfokusējas uz Saeimas apstiprinātajā ilgtermiņa stratēģijā "Latvija 2030" atbalstīto 9+21 modeli, vienlaikus norādot uz rindu pasākumiem, kas pašreizējā NAP attiecas uz pilnīgi visām pašvaldībām," teica PKC vadītājs.

Viņš arī uzskata, ka ir nepieciešams pārstrukturēt tautsaimniecību no abstraktas domāšanas par atbalsta sniegšanu visiem iespējamajiem uzņēmējiem, bet fokusēties uz produktivitātē balstītiem eksportspējīgiem uzņēmumiem.