'Čili' īpašnieks noraida apsūdzības kukuļdošanā un dokumentu viltošanā

foto DELFI
foto DELFI

Baltijas valstīs lielāko picēriju tīklu "Čili" pārvaldošās kompānijas "Čili Holdings" īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Tads Kaross piektdien noraidīja viņam izvirzītās apsūdzības kukuļdošanā un dokumentu viltošanā.

"Esmu nevainīgs. Patiešām es neko nezināju par kaut kādu kukuli. Mani aizturēja, jo Lietuvas Īpašo izmeklēšanu dienests veic izmeklēšanu [saistībā ar kukuļa došanu], tomēr nekad neesmu nevienam devis kukuli," viņa teikto citē portāls "alfa.lt".

Uzņēmējs apgalvoja, ka neesot devis kukuli bankrota administratoram, kā tas iepriekš izskanēja presē. Pēc Karosa teiktā, kukuļa devējs esot bijis kāds no viņa kontrolēto kompāniju direktoriem.

Vēstīts, ka Viļņas apgabala prokuratūra piektdien izvirzīja Karosam un kādas viņa kompānijas grāmatvedim apsūdzības kukuļdošanā un dokumentu viltošanā. Abus apsūdzētos ceturtdien aizturēja Lietuvas Īpašo izmeklēšanu dienests. Mediji vēstīja, ka aizturēšana notikusi brīdī, kad viņi devuši 30 tūkstošu litu (6120 latu) kukuli bankrota administratoram, lai tas pieņemtu lēmumus Karosa interesēs. Vēlāk viņus atbrīvoja pret drošības naudu. Portāls "Delfi" informēja, ka katrs apsūdzētais esot atbrīvots pret drošības naudu 50 tūkstošu litu (10 200 latu) apmērā.

Nav ziņu par to, kuras kompānijas bankrota administratoram kukulis ticis dots.

Vilņas apgabaltiesas prokurors Lins Kuprusevičs sarunā teica, ka neesot nepieciešamības vērsties tiesā par apsūdzēto apcietināšanu. "Abiem ir darbs, dzīvesvieta un nav [agrākas] sodāmības," sacīja Kuprusevičs.

"Čili Holdings" pārvalda ēdināšanas tīklu "Čili" Baltijas valstīs, kā arī Krievijā un Ukrainā. "Čili" ēstuves darbojas ar nosaukumiem "Čili pica", "Čili kaimas", "Čili kinija", "Čili bistro" un "Čili kava".

Pēc Lietuvas Reģistru centra datiem, 67,06% "Čili Holdings" akciju pieder Karosa kontrolētajai kompānijai "LTk Capital", kuras nosaukums iepriekš bija "Amazing Cili Invest". "LTk Capital" pieder arī 40% daļa Lietuvas kompānijā "Pigu", kas savukārt kontrolē Latvijas internetveikalu "220.lv".

"LTk Capital" vietnē internetā sniegtā informācija liecina, ka investīciju kompānija ir dibināta 2001.gadā un darbojas Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Vācijā. "LTk Capital" valdes priekšsēdis ir Kaross.


Написать комментарий