'Latvijas Pasts' pērn nopelnījis 919 tūkstošus latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Latvijas pasta kompānijas "Latvijas Pasts" (LP) koncerns pērn strādāja ar 37,114 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 5% mazāk nekā 2010.gadā, kā arī 919 tūkstošu latu peļņu pretēji zaudējumiem pirms gada, liecina datubāzē "Lursoft" pieejamais LP konsolidētais finanšu pārskats.

Savukārt koncerna mātesuzņēmums pērn strādāja ar 36,731 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 4,5% mazāk nekā 2010.gadā, kā arī 686,7 tūkstošu latu peļņu pretēji zaudējumiem 2010.gadā.

Konsolidētā finanšu pārskata vadības ziņojumā sacīts, ka lielāko daļu LP peļņas veido koncerna mātessabiedrības peļņa – 686,7 tūkstoši latu.

Koncerna apgrozījuma kritumu veidoja LP mātesuzņēmuma apgrozījuma kritums par 1,73 miljoniem jeb 4,5%, kā arī meitasuzņēmuma "IT Latvija" apgrozījuma pieaugums par 0,12 miljoniem latu jeb 10,62%, kā arī otra meitasuzņēmuma "Mailmaster" apgrozījuma samazinājums par 18% jeb 0,12 miljoniem latu, paskaidro LP vadība.

Vadības ziņojumā arī norādīts, ka koncerna māteskompānijas darbību pērn joprojām ietekmēja iepriekšējos gados veiktās stratēģijas maiņa.

Tāpat koncerna vadība informē, ka, pamatojoties uz 2008.gadā noslēgto aizdevuma līgumu ar tiesībām pagarināt tā darbības termiņu uz desmit gadiem, kā arī palielināt aizdevuma limitu līdz 36 miljoniem eiro (25,3 miljoniem latu), koncerns pērn pagarināja aizdevuma līgumu līdz 2014.gadam, atstājot nemainīgu aizdevuma apmēru.

Pērn LP māteskompānija aprēķinājusi arī kompensāciju 3,215 miljonu latu apmērā par zaudējumiem, kas radušies no preses izdevumu piegādes pakalpojumu sniegšanas 2011.gadā.

Koncerna vadība ziņojumā atzīst, ka LP koncerna mātesuzņēmums pērn ir veicis vairākus pasākumus tā ieņēmumu paaugstināšanai – ir izstrādāti gan jauni produkti, gan pilnveidoti esošie. "Ir aktivizēta mazumtirdzniecība pasta nodaļās, stiprināta Baltijas valstu pasta operatoru sadarbība," teikts ziņojumā.

Savukārt 2012.gadā koncerns turpinās attīstīt tā pamatdarbības veidus, īpašu uzmanību pievēršot sniedzamo pakalpojumu rentabilitātes un kvalitātes paaugstināšanai, kā arī darba organizācijas uzlabošanai. Paredzēts arī intensīvs darbs pie jaunu pakalpojumu izstrādes ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu klientiem.

Tāpat LP šogad iecerējis uzlabot ražošanu un loģistiku atbalstošos tehnoloģiskos procesus, loģistikas plānošanas atbalsta programmu, kā arī vēstuļu automātiskās šķirošanas programmu un paplašināt sadarbību ar Baltijas valstu pasta operatoriem.

Koncerns turpinās darbu pie izmaksu optimizēšanas un izvērtēs pasta nodaļu rentabilitāti un to nodošanu starpniecībā, kas ļaus būtiski samazināt izmaksas.

Ziņojumā arī minēts – tā kā 2012.gads ir pēdējais, kad LP ir vienīgais pasta komersants, kas sniedz universālos pasta pakalpojumus klientiem visā Latvijā, tiks strādāts pie turpmākas izmaksu samazināšanas.

2010.gadā LP koncerns strādāja ar 39,085 miljonu latu konsolidēto apgrozījumu un cieta 327,8 tūkstošu latu zaudējumus. Savukārt LP koncerna māteskompānija 2010.gadā strādāja ar 38,465 miljonu latu apgrozījumu un 278,9 tūkstošu latu zaudējumiem.

"IT Latvija" pamatdarbības veidi ir datortehnikas un informācijas tehnoloģiju (IT) infrastruktūras uzturēšana, lokālo datoru tīklu izveide un apkalpošana, IT risinājumu pielāgošana, lietotāju konsultācijas un datortehnikas un perifēro iekārtu pārdošana.

"Mailmaster" pamatdarbība ir mainīgas informācijas digitālā druka, tostarp galvenokārt klientu rēķinu izdruka. Kompānija sagatavo pasta sūtījumus, tostarp iesien drukātos materiālus, sagatavo sūtījumus LP piegādei adresātiem un citus.

LP sniedz pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus, kā arī nodarbojas ar mazumtirdzniecību. Uzņēmums pieder valstij.


Написать комментарий