Būvfirmas 'Arčers' peļņa pērn – 3,1 miljons latu

foto asilvasconstructioninc.com
foto asilvasconstructioninc.com

Būvfirma SIA "Arčers" 2011.gadā strādājusi ar 3 114 113 latu peļņu un tā ir par 4% lielāka nekā 2010.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

2010.gadā "Arčers" strādāja ar 2 993 892 latu peļņu.

Būvfirmas apgrozījums pagājušajā gadā bija 28,1 miljons latu, un tas ir par 22,1% lielāks nekā 2010.gadā, kad "Arčers" strādāja ar 23,01 miljona latu apgrozījumu.

Uzņēmuma vadības ziņojumā norādīts, ka 2011.gads ir bijis veiksmīgākais uzņēmuma vēsturē. "Arčera" finanšu rezultātu uzlabošanās skaidrojama ar to, ka valsts kopējie būvniecības apjomi pēc divu gadu lejupslīdes palielinājušies par 12%.

"Arčera" lielākais būvniecības darbu īpatsvars 2011.gadā bija valsts un pašvaldību pasūtījumu izpildē, galvenokārt ēku energoefektivitātes paaugstināšanā un renovācijā, kas realizēti, piesaistot Eiropas Savienības struktūrfondu līdzekļus.

"Arčers" pērn palielināja darbības aktivitāti ārzemju būvniecības tirgū - Norvēģijā un Zviedrijā, kas pieauga par 5% salīdzinājumā ar 2010.gadu, sasniedzot 2,2 miljonu latu apgrozījumu no kopējā 2011.gada apgrozījuma, tai skaitā stikloto konstrukciju piegādes un montāžas apgrozījuma īpatsvars ir trīskāršojies.

2011.gadā tika pabeigti vairāki stikloto alumīnija būvkonstrukciju projektēšanas un montāžas darbi Norvēģijā, piemēram, multifunkcionālā koncertzāle "Kilden", viesnīcas "Vulcan" jaunbūve un Vesterdālas komunikācijas skola.

Pieaugumu galvenokārt veicinājis fakts, ka pērn ekspluatācijā tika nodoti vairāki apjomīgi objekti, kā arī citu tikpat vērienīgu projektu realizācijas sākšana. Piemēram, Rīgā uzbūvētas divas desmit stāvu daudzdzīvokļu ēkas, privātās un publiskās partnerības projekta ietvaros Tukumā uzbūvēts bērnudārzs, pabeigta siltumnīcas projektēšana un būvniecība poligonā "Getliņi Eko", radiācijas vārtu būvniecība un iekāpšanas sektoru rekonstrukcija starptautiskajā lidostā "Rīga", Nacionālo bruņoto spēku peldbaseina rekonstrukcija Rīgā.

Apakšuzņēmēja statusā pērn turpinājās gan būvniecības, gan stikloto būvkonstrukciju ražošanas un uzstādīšanas darbi topošajai Latvijas Nacionālajai bibliotēkai. Pagājušajā gadā sākta Austrumlatvijas daudzfunkcionālā centra būvniecība Rēzeknē, kultūras pils "Ziemeļblāzma" rekonstrukcija un restaurācija, Saldus Mūzikas un mākslas skolas būvniecība, Valsts policijas Latgales reģiona ēku būvniecība un rekonstrukcija Daugavpils cietokšņa teritorijā un citi projekti.

"Arčera" vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums turpmāk aktivizēs savu darbību ārvalstu tirgos, tajā pašā laikā turpinot uzturēt savu konkurētspēju Latvijas būvniecības tirgū ne mazākos apjomos kā iepriekšējos gados. Darbības prioritāte būs sabiedrisko un dzīvojamo ēku celtniecība, rekonstrukcija, kā arī inženierbūvju celtniecība kā ārzemēs, tā arī Latvijas tirgū.

Būvniecības uzņēmums SIA "Arčers" dibināts 1992.gadā. Tam ir divas darbības nozares - būvniecība un stikloto būvkonstrukciju projektēšana, ražošana un uzstādīšana.

"Arčera" apgrozījums 2009.gadā bija 24 miljoni latu, 2008.gadā - 28,1 miljons latu.
"Arčera" tīrās saimnieciskās darbības peļņa 2009.gadā bija 4,75 miljoni latu, 2008.gadā uzņēmums strādāja ar 7,58 miljonu latu peļņu.

"Arčera" īpašnieki ir Armands Garkāns (75%) un Kaspars Garkanis (25%).


Написать комментарий