Lībiņa-Egnere: prezidenta kritika ministriem – kārtējā nespēja kaut ko komentēt konkrēti

foto Saeimas kanceleja
foto Saeimas kanceleja

Valsts prezidenta Andra Bērziņa kritiskie komentāri par pašreizējās valdības jauno ministru darbu bez konkrētiem priekšlikumiem liecina par viņa "personīgu patikšanu vai nepatikšanu" un spēlēšanos ar valsts tēlu, portālam "Delfi" sacīja visvairāk jauno ministru izvirzījušās Reformu partijas pārstāve Inese Lībiņa-Egnere.

"Labprāt sagaidītu - ja Valsts prezidents kaut ko vērtē, tad arī savu kritiku kādam konkrēti adresētu un skaidri pateiktu, kas nav kārtībā. Pretējā gadījumā tas ir kārtējais neveiklais prezidenta paziņojums, no kura sabiedrība un mediji var tikai noprast, ko viņš ir domājis, un var tulkot katrs pa savam," pauda Reformu partijas pārstāve.

Viņa uzsvēra - Reformu partija un tās virzītie pārstāvji valdībā nebaidās no kritikas, ja tāda ir.

"Mūsu ministri ir sākuši būtiskas reformas, ko nav uzdrīkstējušies viņu priekšgājēji iepriekšējās valdībās. Taču pašlaik tā izskatās kā prezidenta nespēja kaut ko pateikt konkrēti. Rodas iespaids, ka to vada personīga patika vai nepatika, nevis valstisks novērtējums," sacīja politiķe.

Tāpat viņa cer, ka prezidenta iebildumi par konkrētu ministru darbu taps skaidri pēc viņa tikšanās ar pašiem ministriem. Pretējā gadījumā Bērziņa izteikumi, viņasprāt, vērtējami kā "spēlēšanās ar valsti".

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents veltījis visai asu kritiku valdības sastāvā esošajiem ministriem, kuri šos pienākumus uzņēmušies pirmo reizi. Bērziņš otrdienas rītā LNT raidījumā "900 sekundes" teica, ka valdībā iesaistītie jaunie cilvēki pusgada laikā neko ievērības cienīgu nav paveikuši.

Prezidents ar vairākiem no viņiem otrdien un trešdien tiksies individuāli .

Viņš atzina, ka valdības jauno cilvēku darba vērtēšanai ar pusgadu nepietiek. "Ir grūti novērtēt jauno ministru darbu pēc pusgada, jo nekas ievērības cienīgs nav izdarīts un viņu iesāktajiem darbiem ir vajadzīgs ilgāks laiks," intervijā sacīja prezidents. Bērziņš pauda, ka tikai profesionālu politiķu darbu varētu vērtēt jau pēc pusgada darba, taču "eksperiments ar jaunu cilvēku iesaisti valdībā ir izgāzies".


Написать комментарий