Rīgā tūristu skaits šogad varētu pieaugt par desmitdaļu

foto virtualtourist.com
foto virtualtourist.com

Rīgā šogad tūristu skaits varētu palielināties par 7 līdz 10%, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio prognozēja Rīgas Tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdes locekle Vita Jermoloviča.

Pagājušajā gadā Rīgu apmeklējuši gandrīz pusotrs miljons tūristu, bet trīs gadu laikā tūristu skaits galvaspilsētā ir dubultojies. Runājot par šo gadu, tiek prognozēts, ka tūristu skaits galvaspilsētā pieaugs par 7 līdz 10%, kas būtu ļoti labs rādītājs, intervijā sacīja Jermoloviča.

"Mēs ļoti ceram, ka tā būs," viņa pauda.

Tāpat viņa intervijā Latvijas Radio pauda, ka atšķirībā no iepriekšējiem gadiem Rīgu vairāk apmeklē arī jauni cilvēki, kuri labprāt dodas uz klubiem un krodziņiem. Rīga esot kļuvusi par tūristiem draudzīgu pilsētu un vairs nav arī gadījumu, kad tūristus apkrāpj krogos un kafejnīcās, prasot par dzērienu neadekvāti augstu cenu, uzsvēra RTAB pārstāve.

Jermoloviča jau iepriekš prognozējusi, ka Rīgu šogad apmeklēs rekordliels tūrists skaits.

RTAB Uzņēmumu reģistrā reģistrēts 2009.gada 28.oktobrī. Tā dibinātāji ir Rīgas dome, aviosabiedrība "airBaltic", Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija (LVRA) un Latvijas Tūrisma aģentu asociācija ALTA. RTAB dibinātāju balsu sadalījumā 70% pieder Rīgas domei, bet pārējiem dibinātājiem - aviosabiedrībai "airBaltic", LVRA un ALTA - katram 10%.

RTAB nodarbojas ar tūrisma veicināšanu un Rīgas tūrisma iespēju popularizēšanu ārvalstīs. RTAB kā savas darbības un "Live Rīga" zīmola vadmotīvu izvirzījis principu "Labi rīdziniekam - labi tūristam".


Написать комментарий