Rēzeknes novada dienā sumina stiprākās ģimenes

foto rezeknesnovads.lv
foto rezeknesnovads.lv

Rēzeknes novads ir par stiprām ģimenēm, tāpēc 21.jūlijā, Novada dienas laikā, tika godinātas lielākās un aktīvākās ģimenes, kas ar savu veikumu ir stiprinājušas un popularizējušas ģimenes vērtību saglabāšanu mūsu novadā, informē Rēzeknes novada pašvaldības mājaslapa.

Kuplākās ģimenes titulu saņēma Saveļjevu ģimene no Dricāniem, kurā aug trīs brāļi un divas māsiņas, no kurām jaunākā nākusi pasaulē vien pirms pāris mēnešiem. Tā kā mamma Ineta augusi daudzbērnu ģimenē, viņa vienmēr zinājusi, ka arī pašai būs kupla saime. Teju katrā Dricānu pagasta rīkotajā pasākumā visa ģimene ir kopā – gan sporta svētkos, gan dažādos gadskārtējos pasākumos, gan arī koncertos, kur lielākie bērni uzstājas skolas pašdarbības kolektīvos, tikmēr pārējie ģimenes locekļi viņus atbalsta. Ģimene kopā ne vien atpūšas, bet arī strādā. Lai ziemā varētu mieloties ar pašu gatavotiem gardumiem, saime kopīgi dodas sēņot un ogot. Saveļjevu saimniecībā ir arī mājdzīvnieki, kuru aprūpi uzņēmusies visa ģimene. Truši ir pašu mazāko gādībā, bet par pārējiem – aitām un jaunlopiem – rūpējas ģimenes pieaugušie. Saveļjevu ģimene spītīgi turas pretī dažādām dzīves likstām un visiem spēkiem gādā, lai bērni augtu sakoptā vidē, būtu laimīgi un kļūtu par labiem cilvēkiem.

Aktīvākās ģimenes godu izpelnījās Kuzminsku ģimene no Kaunatas. Viņi gan dejo pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvā „Kaunata”, gan arī paši organizē un atbalsta dažādus pasākumus, tostarp ģimenes dienai veltītās pagasta sporta spēles un ikgadējās sakopšanas talkas. Pēc Kuzminsku ģimenes iniciatīvas, pērn arī tika izveidota pludmale pie Dubuļu ezera. Ģimenē aug divas meitiņas – Sanita un Enija, kuras līdzīgi kā vecāki, jau no bērnības ir aktīvas pašdarbnieces – abas piedalās Kaunatas vidusskolas folkloras kopā „Rāznaviņa”, Sanita arī apmeklē Rēzeknes mūzikas vidusskolu, savukārt Enija – mākslas interešu studiju. Ikdienā tētis Jānis darbojas savā zemnieku saimniecībā „Tip-tops”, kas izgatavo dažādas mēbeles un amatniecības izstrādājumus, bet mamma Aija ir Rēzeknes Augstskolas lektore un aktīva Rēzeknes reģiona lauku sieviešu biedrības “Sidrabrasa” dalībniece.

Tāpat Novada svētkos tika sumināti arī Zelta pāri, kas dzīves ceļu kopā gājuši vairāk nekā 50 gadus.

Zelta pārisJanīna un Andrejs Bautri no Strūžāniem kopā ir 58 gadus. Šai laikā uz pusēm dalītas bēdas, bet visi prieki bijuši divkārtīgi. Bautri izjutuši Sibīrijas šausmas, pārdzīvojuši dažādu varu un laiku maiņas. Vienmēr ir smagi strādāts, jo visa pamatā bijusi nepastrīdama patiesība: „Lai arī cik slikti kādreiz klātos, mēs pārdzīvosim un pārcietīsim visu, jo ģimenes spēks ir mīlestībā un cieņā vienam pret otru!” To Janīna un Andrejs arī iemācījuši saviem četriem bērniem, 10 mazbērniem un 8 mazmazbērniem.

Hionijas un Ivana Tarasovu mīlestības pilnajai savienībai šogad nosvinēts pusgadsimts. Pāris izaudzinājis piecus bērnus un tagad sirdī mājo prieks par 10 mazbērniem un trim mazmazbērniem. Visi bērni ir izskoloti, iemācīti darbam un atraduši savu vietu dzīvē. Tarasovi ir pārliecināti, ka tiem, kas prot strādāt un nebaidās grūta darba, nemaz nav jābrauc uz ārzemēm laimi meklēt. Ar tādu domu un dzīves moto stiprā Tarasovu dzimta aug un strādā savā dzimtajā zemē, bieži pēc padoma vai kāda mīļa vārda dodoties uz Ilzeskalnu pie mīļajiem vecvecākie Hionijas un Ivana.

Veņa un Henrihs Cunski „Cīrulīšu” mājās Greiškānos kopā nodzīvojuši 53 skaistus gadus. Veņas darba mūžs pagājis kā sekretārei Griškānu pagasta padomē, savukārt Henrihs bijis šoferis kolhozā „Boļševiks”. Vietējie Cunskus pazīst kā kārtīgu un strādīgu ģimeni, kas kādreiz aktīvi piedalījušies pagasta kultūras dzīvē, tai skaitā ar pašdarbības kolektīvu, toreiz saukto „aģitbrigādi” izbraukājuši visu Rēzeknes rajonu. Veņa un Henrihs izaudzinājuši un izskolojuši divus dēlus un meitu. Šobrīd kopā ar vecākiem dzīvo meita, arī dēli savas saimniecības iekopuši turpat dzimtajā Griškānu pagastā.


Написать комментарий