Izraēlā miris protestētājs, kas aizdedzinājās gājienā pret dzīves dārdzību

foto stock.xchng
foto stock.xchng

Izraēlā piektdien no gūtajiem apdegumiem miris protestētājs, kas Telavivā pagājušajā nedēļā gājienā par sociālo taisnīgumu un pret dzīves dārdzību aizdedzinājās, vēstīja vietējie plašsaziņas līdzekļi.

57 gadus vecais gadus vecais Moše Silmans kopš sestdienas vakara cīnījās par savu dzīvību slimnīcā Telavivas pievārtē, kur viņu nogādāja ar plašiem apdegumiem.

Jau vēstīts, ka Silmans protesta akcijā sestdienas vakarā Telavivā Telavivā vispirms no papīra lapas nolasīja paziņojumu, tad aplēja sevi ar uzliesmojošu šķidrumu un aizdedzinājās.

Paziņojumā, kuru protestētājs nolasīja pirms aizdedzināšanās, bija teikts: "Izraēlas valsts ir mani apzagusi nav man neko atstājusi. Es apsūdzu Izraēlu , [tās premjerministru] Benjaminu Netanjahu un [finanšu ministru] Juvalu Šteinicu par pastāvīgo pazemojumu, ko ik dienas ir jāpacieš Izraēlas pilsoņiem. Viņi atņem nabadzīgajiem un atdod bagātajiem."

Izraēlas mediji vēsta, ka Silmanam, kurš pēdējo gadu dzīvojis Haifā, piederējis autokravu pārvadājumu uzņēmums, kas parādu dēļ pārdots. Nesen Silmans pārcietis insultu, kas padarījis viņu darbnespējīgu, taču valsts iestādes viņam nav piešķīrušas sociālo mājokli.

Pēc policijas vērtējuma, divos protesta gājienos Telavivā sestdienas vakarā piedalījās 8000 cilvēku. Vairāki simti cilvēku piedalījās protesta akcijās Jeruzalemē un Haifā.


Написать комментарий