No pirmdienas, 23.jūlija, satiksmei tiks slēgta 18.Novembra ielas daļa

foto gorod.lv
foto gorod.lv

18.jūlijā būvniecības firma „Binders”, kas ir uzvarējusi konkursu par 18.Novembra ielas Daugavpilī rekonstrukciju, saņēma būvatļauju darbiem, kuri tiks sākti jau pirmdien, 23.jūlijā.

Atgādināsim, ka ielas rekonstrukcijas ietvaros tiek plānots veikt pilnu ceļa seguma rekonstrukciju, nomainīt lietusgāžu kanalizāciju un apgaismojumu. Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja, ka kārtējās sapulces gaitā, kuras laikā tika apspriesti satiksmes organizācijas jautājumi, firma iesniedza darbu veikšanas grafiku, kurā tiek minēts, ka darbi tiks uzsākti posmā no Varšavas ielas līdz Valkas ielai.

Šobrīd tika pieņemts lēmums, ka darbi tiks veikti divās no četrām satiksmes joslām, precīzāk, divās kreisajās joslās, virzoties no pilsētas centra puses. Pašvaldībā atzīst, ka sakarā ar darbiem autovadītājiem varētu rasties dažādas neērtības, taču bez satiksmes slēgšanas nav iespējams kvalitatīvi veikt ielas remontdarbus.

Līdz ar darbu sākumu gar ielu tiks uzstādītas ceļa zīmes, kas informēs par iespējamajiem apkārtceļiem. Tiks slēgti arī nelieli krustojumi, bet pamata krustojumos satiksme netiks slēgta. Satiksme tiks organizēta virzienā no centra uz Varšavas, Ventspils, Jelgavas un Valkas ielām. Iedzīvotāji, kuri brauks uz centru no Veco Stropu un Ķīmiķu ciemata puses, varēs izmantot Smilšu ielu vai Jātnieku ielu, braucot pa jaunu transporta mezglu vai braukt caur Gajoku un Stiklu ielu.

Būvnieki prognozē, ka ielas rekonstrukcijas darbi pilsētas teritorijā aizņems divus gadus, taču jau šajā sezonā tiek plānots izpildīt darbus par 2 miljoniem latu, kopējā projekta summa – 8 miljoni latu. Pastāv iespēja, ka būvnieki paspēs ielikt seguma apakšējo kārtu visā Varšavas – Valkas ielu posmā, sliktākajā gadījumā – seguma apakšējo kārtu divās no četrām joslām. Kā arī tiek plānots uzsākt darbus Veco Stropu virzienā, lai ieliktu seguma apakšējo kārtu un ziemā nepaliktu atklātas bedres.


Написать комментарий