Beļģijas vēstnieks uzskata, ka ir jāattīsta sadarbība tūrisma jomā, izglītībā un kultūrā

foto pipelinesinternational.com
foto pipelinesinternational.com

19.-20. jūlijā Daugavpilī vizītē ir jaunais Beļģijas vēstnieks Latvijā Franks Arnauts. Domē vēstnieku ar dzīvesbiedri uzņēma Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, informē Daugavpils pašvaldības mājaslapa.

Vēstnieka amatā viņš ir 10 mēnešus un šī darba vieta ir pirmā vēstnieka amatā. Franks Arnauts pastāstīja, ka iepriekšējais vēstnieks ļoti rekomendēja apmeklēt Daugavpili.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpils ir atvērta sadarbībai un ieinteresēta jaunos kopīgos projektos. Daugavpils ir daudznacionāla, kur dzīvo vairāk kā 20 nacionalitāšu cilvēki. Tas padara pilsētu interesantu un arī palīdz veidot sadarbību ar dažādām valstīm.

Vēstniekam bija sagatavota prezentācija par pilsētu un pašvaldības aktivitātēm.

Pēc prezentācijas noskatīšanās Beļģijas vēstnieks atzina, ka Daugavpils ir ļoti līdzīga Beļģijai- arī Beļģija ir multikulturāla valsts, arī Beļģija ir loģistikas centrs. Vēstnieks ir informēts par Daugavpils lidostas projektu un atbalsta to, jo projekta realizācija attīstīs visu reģionu. Vēstnieku pārsteidza arī daudzie kultūras pasākumi pilsētā. Viņš uzskata, ka kultūrā varētu veidoties laba sadarbība. Viņš centīsies rosināt visus Beļģijas pārstāvjus, kuri ierodas Rīgā iepazīt arī Daugavpili. Vēstnieks ir pārliecināts, ka visam nav jānotiek tikai Rīgā, jāpiedalās arī pasākumos citās pilsētās.

Beļģijā ir populārs nedēļas nogales tūrisms uz Latviju. Vēstnieks veicinās informācijas izplatīšanu arī par citām vietām Latvijā, kas ir ļoti skaistas, arī Latgale- Zilo ezeru zeme.

Izglītībā sadarbība jau notiek. Tās ir Daugavpils Universitātes aktivitātes.

Tikšanās noslēgumā Beļģijas vēstnieks pajautāja, kādi argumenti varētu būt aicinot Beļģijas uzņēmējus uz Daugavpili. Žanna Kulakova pirmo norādīja pašvaldības atbalstu uzņēmējiem- tā ir informācijas, dažādi atvieglojumu, infrastruktūras modernizācija. Viena no nozīmīgām pašvaldības aktivitātēm ir Investīciju forums, kas šogad notiks otro reizi. Kulakovas kundze uzaicināja vēstnieku un Beļģijas uzņēmējus piedalīties otrajā starptautiskajā Investīciju forumā 20.-21. Septembrī. .

Beļģijas vēstnieks izteica gandarījumu, ka Daugavpilī strādā divi uzņēmumi ar Beļģijas kapitālu- kokapstrādē „Belwood” un tekstilrūpniecībā „Solutions”. Šos abus uzņēmums vēstnieks arī apmeklēja.

Vizītes programmā ir arī Māla mākslas centra, Daugavpils cietokšņa apmeklējums un tikšanās Daugavpils Universitātē.


Написать комментарий