Bīstamajā 18.Novembra un Grodņas ielu krustojumā uzstādīta „gudrā” zīme

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Aptuveni pirms divām nedēļām 18.Novembra un Grodņas ielu krustojumā tika uzstādīta speciālā zīme, kura atgādina autovadītājiem, ka šeit atrodas gājēju pāreja.

Kā zināms, 18.Novembra un Grodņas ielu krustojumam Daugavpilī ir slikta slava – šeit pastāvīgi notiek CSN, kuros cieš gājēji. Minētajā krustojumā gājēju vienmēr ir daudz, jo no vienas ielas puses atrodas lielveikals, bet no otrās – parks, kurā vecāki ar bērniem iecienījuši pavadīt laiku.

Luksofors šeit tika uzstādīts 18.Novembra ielas rekonstrukcijas projekta realizācijas ietvaros. Pirms tam, rūpējoties par pilsētnieku drošību, pašvaldība šeit bija uzstādījusi zīmes „Gājēju pāreja” spilgtā ietvarā un speciālu tablo, kas brīdināja autovadītājus par gājēju tuvošanos.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka uzstādītais aprīkojums, kas darbojas, izmantojot saules baterijas, reaģē uz cilvēka tuvošanos gājēju pārejai un nodod tablo signālu, tablo sāk mirgot, paziņojot autovadītājam, ka uz braucamās daļas drīzumā parādīsies gājējs.

Jaunais aprīkojums darbosies līdz tam laikam, kad ielas rekonstrukcijas projekta realizācijas ietvaros gājēju pāreja kļūs drošāka. Pēc tam „gudro” zīmi pārvietos citos pilsētas krustojumos – Liepājas ielā, Smilšu ielā un citās.



Написать комментарий