Daugavpils novada jaunieši sāk realizēt projektus, kas uzlabo dzīvi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušajā nedēļā sāka realizēt jauniešu projektus, kas uzvarēja konkursā „Uzlabosim savu ikdienu!”, kuru šopavasar organizēja Daugavpils novadā. Jauniešiem vecumā no 13 līdz 25 gadiem tika piedāvāts sagatavot projektus, kuri spētu iesaistīt tajos vienaudžus no dažādiem pagastiem un popularizēt jauniešu vidū veselīgu dzīvesveidu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Konkursa rezultātā tika izvēlēti 6 interesantākie projekti, 2 no kuriem jau tika īstenoti. Pagājušās nedēļas beigās Višķu pagastā laukumā pie Špogu vidusskolas notika Jauniešu festivāls, kuru organizēja Jauniešu centrs „Sapnis”. Centra vadītājs Jānis Briška Gorod.lv pastāstīja, ka jauniešu svētki turpinājās līdz diviem naktī un bija sapulcējuši aptuveni 150 jauniešus ne tikai no Višķu pagasta, bet arī no Līksnas un Sventes.

Festivāla sākumā tika organizēts nelielais deju flešmobs, vēlāk ar dziesmām uzstājās Agate Jermaļonoka. Jauniešu festivālu svinīgi atklāja Višķu pagasta vadītājs Jānis Proms.

Festivāla dalībniekiem nebija laika garlaikoties, jo viņiem bija iespēja apmeklēt radošās darbnīcas, kurās viņi varēja izgatavot figūriņas no salvetēm, izkrāsot izstrādājumus no koka un stikla, parakstīt tos.

Kā arī pie stendiem varēja ne tikai saņemt informāciju par ES, Nodarbinātības valsts aģentūras darbību un Daugavpils universitātes mācību programmām, bet arī piedalīties konkursos un vinnēt interesantas un noderīgas balvas.

Novada sportiski jaunieši aktīvi piedalījās komandas sacensībās, bet bērnu rīcībā bija dažādas atrakcijas. Vēlāk Špogu vidusskolas pavāre Janīna visus interesentus uzcienāja ar garšīgu un smaržīgu skābo gurķu zupu.

Notika arī koncerts, kurā piedalījās jauni vietēji talanti un pazīstamā Višķu pagasta iedzīvotāja Laura Bicāne. Festivāla noslēgumā jaunieši piedalījās diskotēkā.
Pēc Jāņa Briškas vārdiem, līdz ar to jauniešu festivāls nav noslēdzies. Tā ietvaros notiks vēl divi šāda veida pasākumi Vīgantes un Višķu ciemos.

Starp citu, nākamajās brīvdienās, 14.jūlijā, Vaboles pagastā startē projekts „Meklējot ieskubinātājus starp ReLight”, kas ir kļuvis par uzvarētāju novada konkursā „Uzlabosim savu ikdienu!”.



Написать комментарий