Pēdējā jūnija nedēļā Daugavpilī gaidāms vēss un lietains laiks

foto abstract.desktopnexus.com
foto abstract.desktopnexus.com

Saskaņā ar Latvijas sinoptiķu prognozēm, pēdējā jūnija nedēļā Daugavpilī gaidāms vēss un lietains laiks, jo šodien mūsu valsti šķērso aktīvs ciklons no Zviedrijas dienvidiem, tā ietekmē visā valstī līs un pieņemsies spēkā vējš. Visā Latvijas teritorijā gaisa temperatūra par 2-3 grādiem būs zemāka par normu, bet nokrišņu daudzums divās reizēs pārsniegs normu.

Tāpēc šodien Daugavpilī un novadā dienas laikā ir gaidāms mākoņains laiks, brīžiem skaidrosies, dienas otrajā pusē sola īslaicīgu lietu. Maksimālā gaisa temperatūra sasniegs ne vairāk kā +19 grādus. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +10 grādiem.

Saskaņā ar meteorologu datiem, jūnija pēdējā nedēļā gandrīz katru dienu Daugavpilī tiek prognozēti nokrišņi lietus veidā. Meteoroloģi neizslēdz pērkona negaisu un lietusgāžu iespējamību, to laikā ir gaidāma arī krusa un stiprs brāzmains vējš.

Tuvāk nedēļas nogalei nokrišņu daudzums samazināsies, un jau piektdien Daugavpils iedzīvotāji baudīs saulainu laiku, gaisa temperatūra sasniegs +22 grādus.
Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, jūlijā Daugavpilī un Latgalē gaidāms silts laiks, nokrišņu būs daudz mazāk.


Написать комментарий