Kolumbijā ik minūti tiek nozagti trīs mobilie telefoni

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kolumbijā ik minūti tiek nozagti trīs mobilie telefoni. Mēneša laikā valsts iedzīvotājiem un viesiem kopumā tiek nozagti aptuveni 140 tūkstoši kabatas tālruņu, vēsta ģentūra "Itar-Tass".

Bogotā un citās lielajās valsts pilsētās darbojas noziedzīgie grupējumi, kas specializējas zagto telefonu „biznesā”. Zagtos telefonus tirgo ne tikai pašā Kolumbijā, bet ved arī uz kaimiņos esošo Venecuēlu un Ekvadoru. Šajā gadā policija likvidējusi jau 17 bandas, kuras nodarbojās ar šiem noziegumiem.

Varas iestādes cīnās ar telefona zādzībām ne tikai ar policijas līdzekļiem. Valdība sagatavojusi likumprojektu, kas aizliedz tūristiem no valsts izvest vairāk par trim mobilajiem tālruņiem. Apzagtie iedzīvotāji pie mobilo sakaru operatora var nobloķēt nozagto aparātu, lai to nevarētu lietot arī pēc sim kartes nomaiņas. Tiek slēgti līgumi par šī pakalpojuma ieviešanu arī ar Ekvadoras kompānijām.

Tomēr noziedznieki pielāgojas izmaiņām un izjauc telefonus rezerves daļās, kuras izplata pa reģiona valstīm.

Kolumbijas mobilo telefonu tīklos ir reģistrēti vairāk nekā 44 miljoni lietotāju, kas nozīmē, ka deviņiem no desmit iedzīvotājiem, ieskaitot zīdaiņus, ir mobilie telefoni. Cik no šiem lietotājiem ir legāli iegūti telefona aparāti, nav zināms. Aizdomīgas izcelsmes telefonus atklāti un bez bailēm tirgotāji pārdod pilsētas ielās, vēsta aģentūra.


Написать комментарий