Daugavpils skolēni jau divas reizes cietuši no Izglītības satura centra

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Katrs var kļūdīties. Bet pēdējās dienās pārāk daudz kļūdu ir pieļāvis Latvijas Valsts izglītības satura centrs (VISC). Sākumā nosūtīja skolām nepareizu novērtējumu skalu sakarā ar valsts pārbaudes darbiem latviešu valodā cittautu mācībvalodas skolās 3.klasēs. Vēlāk angļu valodas eksāmena rakstveida daļas veidlapās sajauca jautājumu un atbilžu secību.

Centra vadītājs apstiprināja, ka kopā ar pārbaudes materiāliem skolās tika nosūtītas nepareizas ballu skaitīšanas tabulas. Rezultātā nācās anulēt trešklasnieku atzīmes uz valsts rēķina un no jauna pārbaudīt darbus. Vairāki vecāki palika ļoti neapmierināti, ka atkārtotās pārbaudes rezultātā bērnu atzīmes par valsts ieskaiti tika samazinātas par balli.

Pēc Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītājas Marinas Isupovas vārdiem, kļūdu pamanīja paši skolas pedagogi, kas pārbaudīja skolēnu darbus. Jo veidlapas ar valsts eksāmena darbiem tiek saņemtas no Rīgas aizzīmogotas, pret parakstu, un līdz noteiktajam laikam tiek glabātas seifā. «Kļūdas darbos bija vienmēr. Protams, tas ir nepatīkami, bet visi darbi jau ir pārbaudīti, un atzīmes ir ieliktas», - uzskata Marina Isupova.

Bet VISC ir pārliecināti, ka skolotājiem pašiem ir uzmanīgi jāseko tam, cik pareizu novērtējuma tabulu viņi ir saņēmuši, lai vēlāk nerasots nepatīkamas situācijas, kad tiek anulētas atzīmes.

Kā kļuva zināms, pašlaik Valsts izglītības satura centrs steidzami pārbauda gaidāmo eksāmenu visas uzdevumu veidlapas, pie kurām drošības pēc pieeja ir tikai 3-4 cilvēkiem. Kā arī ir iesākta dienesta pārbaude sakarā ar kļūdām angļu valodas eksāmena rakstveida daļā.


Написать комментарий