Rita Strode: 4 mēnešu laikā Daugavpils teātris ir nopelnījis tikpat, cik par visu pagājušo gadu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Savās nesenās vizītes laikā Daugavpilī Kultūras ministre Žaneta Jauzneme-Grende augstu novērtēja to palīdzību un atbalstu, kuru Daugavpils teātrim izrāda pilsētas pašvaldība. Kā arī Kultūras ministrijas vadītājai patika izrāde «Klepernīku pogosta zvaigzne» latgaliešu valodā, kuru viņa dienas beigās noskatījās teātrī.

Pēc šīs vizītes Inese Laizāne, kas pavadīja augstu stāvošo ierēdni vizītes laikā Daugavpilī, intervijā Gorod.lv paziņoja, ka pilsētas teātris sācis veiksmīgi attīstīties, pateicoties reformai, kuras rezultātā notika štatu samazināšana.

Bet, pēc Daugavpils teātra valdes locekles Ritas Strodes viedokļa, štatu samazināšana vismazākā mērā ietekmēja teātra pašreizējos panākumus. «Ļoti būtiska un nepieciešama bija pašvaldības palīdzība, kura piešķīra 25 000 latu komunālajiem maksājumiem, visu izdevumu segšanai vienalga nepietiktu. Pašlaik mūsu parāds ir būtiski samazinājies, un ar lepnumu varu teikt, ka 4 mēnešu laikā teātris ir nopelnījis tikpat daudz, cik bija nopelnīts par visu pagājušo gadu.

Labs rezultāts sanāk, ja ir kvalitatīva scenogrāfija un kvalitatīvs uzvedums, šajā ziņā teātrim palīdz nopietni sponsori, kuru jau ir piešķīruši aptuveni 200 000 latus. Visdāsnākā ir bijusi Norvik banka.

Neapšaubāms ir arī kolektīva, kas sastāv no 58 cilvēkiem, 20 no kuriem ir aktieri, nopelns pašreizējā Daugavpils teātra panākumu tendencē. Es redzu, cik daudz strādā šie cilvēki, un, kad ir šāds darba intensitātes līmenis, neatliek laika visam nenozīmīgam, baumām un nesaskaņām.

Personīgi es nodarbojos ar tehniskiem jautājumiem, kurus pozitīvi var atrisināt tad, kad ir labi saprotama mākslinieka iecere. Šajā ziņā mēs ar teātra direktoru un galveno režisoru Oļegu Šapošnikovu ļoti labi sadarbojāmies. Viņš veido daudzas labas izrādes, un mūsu skatītāji to jau ir novērtējuši. Šajā svētdienā, 27.maijā, mēs braucam uz Rīgu ar mūsu spožo pirmizrādi – mūziklu «Dāmu paradīze», kuru šoreiz atbalsta Latvijas dzelzceļš, piešķirot 3 600 latus viesizrādēm.

Jāatzīmē, ka mēs esam vienīgais Latgales profesionālais teātris, kas brauc ar viesizrādēm uz mazām valsts pilsētiņām, piemēram, uz Līvāniem, Zilupi. Turklāt, trupa skatītājiem sniedz kvalitatīvas izrādes ar kostīmiem, skatuves aprīkojumu. Jo teātra apmeklējumam ir jābūt svētkiem. Gribētos, lai šī mūsu apgaismības misija rastu atbalstu arī no valsts puses, it īpaši saistībā ar mūsu reģiona attīstību. Būtu labi, ja atbalstītu mūsu projektus latgaliešu valodā, bet nepieciešamības gadījumā mēs tiksim galā arī bez šīs palīdzības», - ir pārliecināta Rita Strode.


Написать комментарий