Ķuzis: fotoradari laikus netika uzstādīti objektīvu iemeslu dēļ

foto kasnotiek.com
foto kasnotiek.com

Uzņēmums "Vitronic Baltica" objektīvu iemeslu dēļ līdz 20.maijam nepagūs uzstādīt visus stacionāros ātruma mērītājus, tāpēc termiņš tiks pagarināts līdz septembrim, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" ceturtdien sacīja Valsts policijas šefs Ints Ķuzis.

Uzņēmums iesniedzis sarakstu ar virkni apgrūtinājumiem, kuri traucējuši radaru laicīgai uzstādīšanai, un, kā norādīja Ķuzis, šos apstākļus "Vitronic" ietekmēt nevarēja. Kā piemēru policijas priekšnieks minēja Latvijas Krājbankas krahu. Iepriekš mediji ziņoja, ka kredītlīnijas, no kurām būtu jāfinansē jauno fotoradaru uzstādīšana, bija atvērtas Krājbankā un tas ietekmēja projekta ieviešanu.

Ķuzis skaidroja, ka līgums šādā situācijā paredz termiņa pagarināšanu un šinī gadījumā tas būs līdz septembrim, ja tad uzņēmums radarus neuzstādīs, tad vienošanās tiks lauzta.

Šobrīd neesot tādu apstākļu, kas neļautu papildus termiņa stacionāros radarus uzstādīt, bilda Ķuzis. "Nav pamana uzskatīt, ka viņi ["Vitronic"] nav ieinteresēti radaru uzstādīšanā," sacīja Ķuzis. '

Jau vēstīts, ka uzņēmums aprīļa beigās sāka uzstādīt stacionāros fotoradarus.

Valsts policija iepriekš uzdeva uzņēmumam "Vitronic Baltica" līdz 20.maijam izpildīt visas līgumā paredzētās saistības, proti, ieviest 160 stacionāro fotoradaru ietvaru, no kuriem 100 būs ar mērierīci, bet atlikušie darbosies kā mulāžas. Taču jau ātri vien bija skaidrs, ka termiņā uzņēmums neiekļausies.

"Vitronic Baltica" 15 pārvietojamos fotoradarus uzstādīja pērn 21.novembrī, šogad janvārī ieviesti vēl 15, bet no 2008.gada Latvijā darbojas četri, kurus savulaik iegādājās Valsts policija. Līdz ar to kopumā uz ceļiem atrodas 34 pārvietojamie radari.


Написать комментарий