Sestdien Daugavpils un novada muzeji aktīvi piedalīsies Eiropas akcijā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 19.maijā, Daugavpilī notiks «Muzeju nakts» - Eiropas akcija, kurā mušu valsts piedalīsies jau astoto reizi. Šogad «Muzeju nakts» devīze ir «Zilā krāsa - jūra» un tiek plānots, ka 120 Latvijas muzeju naktī atvērs savas durvis apmeklētājiem. Nākamgad, ņemot vērā Kultūras ministrijas ieteikumu, Nakts kļūs zaļā, vēl pēc gada – dzeltenā kā mūsu nacionālais akmens dzintars.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs izstrādājis veselu virkni izklaidējošo pasākumu ar nosaukumu «Tikai kaija no jūras sveicienu nes». Visus Nakts dalībniekus gaida meistarklases, kurās varēs apgūt rokassprādzes pīšanu un japāņu origami mākslu, sacensties ziepju burbuļu izpūšanā. Kā arī no krāsainajām smiltīm tiks izveidota īstā budisma mandala. Svētkos piedalīsies muzeja darbinieki, pašdarbības mākslinieki, Daugavpils universitātes studenti un cita pilsētas radošā jaunatne. 

Novada muzeji arī piedalās akcijā. Sestdien Naujenes novadpētniecības muzejs arī aicina apmeklētājus uz «Muzeju nakti», kas norisināsies no plkst.15:00 līdz vieniem nakti, un sāksies ar daudzu izstāžu atklāšanu ar devīzi «Zilā krāsa - Daugava». Programmā ir meistarklases, kurās varēs iemācīties veidot laimes pogas no māla, siers, tējas un pankūku darbnīcas, kā arī ekskursija pa Jozefa parku. 

Skrindu dzimtas muzejs piedāvā tikties ar kolekcionāru Jāni Ivbuli un iepazīties ar viņa «saldo» kolekciju. Bet vēlāk piedalīties jautrajos pasākumos, kuri norisināsies pie Muzeju nakts lielā ugunskura. Pasākumu sākums ir plkst.19:00. 

Raiņa muzejs Berķenelē sola interesantu programmu – kopgleznas veidošanu, ziepju izgatavošanu darbnīcā, jautrās stafetes, teātra izrādi par Sprīdīti, lietuviešu muzikantu koncertu, dejas pie ugunskura kopā ar viesiem no Rīgas un daudz ko citu. Pasākumu sākums ir plkst.20:00.
 


Написать комментарий