Ziemeļkorejas traucējošie signāli kopš sestdienas ietekmējuši 18 lidmašīnu navigācijas sistēmas

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Traucējošie signāli no Ziemeļkorejas ir ietekmējuši 18 lidmašīnu globālās pozicionēšanas sistēmu (GPS) darbību kopš sestdienas, atsaucoties uz Dienvidkorejas amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Traucējošie signāli kopš sestdiena ietekmējuši deviņus Dienvidkorejas un deviņus citu valstu avioreisus, informē Transporta ministrija. Lidmašīnām bija jāpāriet uz citām navigācijas sistēmām, lidojumu drošība nav bijusi apdraudēta.

"Mēs apstiprinām, ka ir fiksēti traucējošie signāli, kas nāk no Ziemeļiem," aģentūrai AFP pastāstījis Seulas Komunikāciju komisijas pārstāvis Lī Kjungs. "Nopietnu draudu lidojumu drošībai nav, jo lidmašīnas lieto arī citas navigācijas ierīces," viņš piebilda.

Dienvidkoreja savu naidīgi kaimiņvalsti ir apsūdzējusi traucējošo signālu raidīšanā jau 2010. gada augustā un 2011. gada martā.

Kopš Ziemeļkorejas raķetes palaišanas 13. aprīlī, Korejas pussalas valstu starpā valda spriedze. Lai gan Phenjana apgalvoja, ka raķete tiek palaista, lai ievirzītu Zemes orbītā satelītu, daudzas valstis uzskata, ka tas ir bijis maskēts raķešu tehnoloģiju izmēģinājums, kuri Ziemeļkorejai ir aizliegti saskaņā ar ANO rezolūciju.

23. aprīlī Ziemeļkoreja draudēja ar "nepieredzētām" akcijām pret Dienvidkoreju, solot to "pārvērst pelnos". Dienvidkoreja pagājušajā nedēļā ziņoja, ka naidīgā kaimiņvalsts gatavojas jaunam kodolizmēģinājumam.

Abas Korejas pussalas valstis joprojām atrodas kara stāvoklī, jo Korejas karš 1953.gadā beidzās tikai ar pamieru, nevis miera līgumu.


Написать комментарий