Vairākums Gorod.lv lasītāju apmeklē baznīcu, jo tic Dievam

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Cilvēks pēc savas dabas obligāti kaut kam tic – Dievam, gaišajai nākotnei, mīlestībai, labā uzvarai pār ļauno, pārdabiskajiem spēkiem, pats sev, galu galā. Ticība dod spēku, palīdz pārvarēt grūtības un kaut ko sasniegt dzīvē, piešķir dzīvei jēgu.

Piemēram, apmeklēt pirms Lieldienām pareizticīgo vai katoļu baznīcu, kurā tiks svētītas olas un kuliči, jau sen daudziem no mums ir kļuvis par tradīciju. Liela ticīgo rinda parasti ir pēc ūdens uz Kunga Kristīšans svētkiem – daudziem gribas ticēt, ka ūdens ir apveltīta ar pārdabisku spēku un izdziedinās no visām slimībām. 

Daži apmeklē Dieva namu retos gadījumos, dažas reizes gadā un tikai lielajos baznīcas svētkos, citi ir apzinīgi draudzes locekļi un apmeklē visus dievkalpojumus.
Gorod.lv uzdeva saviem lasītājiem jautājumu: kāpēc jūs apmeklējat pareizticīgo vai katoļu baznīcu? Izrādījās, ka iemesls ir ļoti vienkāršs – vairākums no mūsu aptaujas dalībniekiem (48%) tic Dievam. 

Dieva namu neapmeklē 28% no mūsu respondentu, droši vien viņiem ir sava pārliecība un iemesli. 

Vēl 16% no lasītājiem apmeklē baznīcu, jo tur viņus piepilda miers, viņi aizmirst par savām rūpēm un problēmām. 

Apmēram 3% uzdod sev jautājumu: bet ja nu Dievs tomēr pastāv un, laikam, baidoties no Viņa tiesas, apmeklē baznīcu. 

2% apmeklē baznīcu tāpēc, ka tā ir pieņemts un tā dara visi. 

Jebkurā gadījumā, krievu literatūras klasiķis Ļevs Tolstojs uzskatīja, ka ticība pēc savas būtības piešķir dzīvei patieso jegu.
 


Написать комментарий