No kopējās pusmiljona latu summas Daugavpils sporta iestādēm ir piešķirti 15 tūkstoši latu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pašvaldība saņems no Latvijas izglītības un zinātnes ministrijas finansējumu sporta iestāžu darbības uzturēšanai. Šādu lēmumu apstiprināja Daugavpils domes Finansu komitejas deputāti. Finansējums ir piešķirts sporta atbalstam valsts programmas ietvaros.

3 tūkstošus latu ministrija ir piešķirusi Latvijas spīdveja stadiona „Lokomotīve” ierīču, inventāra un aparatūras, kas nodrošina radio pārraidi, remontam un regulēšanai. 

Kā arī, pēc mēneša ministrija izlēma papildus piešķirt Daugavpils pilsētai ap 2 tūkštošiem latu. Sporta kompleksam “Daugavpils ledus halle” tiks piešķirti 1 947 lati, kurus izmantos, lai iegādātos 13 soļus ģērbtuvēm, 3 pakarāmos un 17 slidu pārus, kurus iznomās.

Olimpiskajam centram, kas ir Sporta pārvaldes atsevišķa struktūra, tiek piešķirti 10 tūkstoši latu, - viena no mazākajām summām, kas tiek piešķirta Olimpiskajiem centriem Latvijā.

Kopumā minētās ministrijas programmas ietvaros sporta iestādēm Latvijā tiek piešķirti vairāk nekā pus miljoni latu. Kā Gorod.lv paskaidroja Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs, tas, ka Daugavpils Sporta parvaldei šogad ir piešķirti 5 tūkstoši latu, ir savā ziņā sasniegums, jo pagājušājos gados minētās programmas ietvaros mūsu pašvaldības sporta iestādēm netika piešķirti līdzekļi. Pat neskatoties uz to, ka spīdveja bāze apliecināja savu nacionālā nozīmīguma statusu, kam arī tiek piešķirts ministrijas pamatfinansējums.
 


Написать комментарий