Jākobsons pārvests uz Stomatoloģijas institūtu

foto rus.postimees.ee
foto rus.postimees.ee

Ceturtdien uzbrukumā cietušais žurnālists Leonīds Jākobsons pārvests Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūtu, lai turpinātu ārstēšanos, vēsta Latvijas Radio. Šobrīd viņš ir sācis atbildēt uz īsziņām.

Jau ziņots, ka žurnālistam uzbrukušas divas personas, portālu Diena.lv informēja Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis. Iespējams, uzbrukts ar traumatisko ieroci, norādīja T.Sadovskis.

L.Jākobsons pēdējā laikā nonāca plašsaziņas līdzekļu uzmanības centrā pēc tam, kad portālā kompromat.lv tika publicētas Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) 2008.gada e-pasta vēstules, kas tika sūtītas toreizējam Krievijas vēstniecības padomniekam Aleksandram Hapilovam. Ušakovs tobrīd bija 9.Saeimas deputāts, savukārt Hapilovs strādāja par Krievijas vēstniecības padomnieku, taču 2009.gadā viņš pameta darbu Latvijā.

Portāls kompromat.lv, kura rīcībā bija nonākusi N.Ušakova un A.Hapilova sarakste, vērsās Ģenerālprokuratūrā, lai tiktu izvērtēts, vai šī sarakste neliecina par N.Ušakova nelikumīgu darbību. Kopumā portāla rīcībā nonākuši "tūkstošiem e-pastu", un tajos esot arī informācija par Saskaņas centra reklāmas kampaņām un par to, kurš un par kādiem līdzekļiem tās rīkojis, kā arī cita informācija.

Pēc šo vēstuļu publicēšanas portāls kompromat.lv kļuva par hakeru uzbrukuma upuriem. Par to portāla veidotāji vērsās policijā.

Turpretim policija pērn novembrī pēc N.Ušakova iesnieguma saņemšanas par viņa e-pasta uzlaušanu sāka kriminālprocesu. Izmeklējot šo kriminālprocesu, policija veica kratīšanu portāla kompromat.lv pārstāvja L.Jākobsona dzīvesvietā Rīgā. Kratīšanas laikā tika izņemti vairāki datu nesēji un divi datori. Policisti L.Jākobsonu uz 48 stundām aizturēja, bet pēc tam atbrīvoja.

Pēc žurnālista aizturēšanas un kratīšanu veikšanas tiesībsargājošajās institūcijās vērsās gan pats L.Jākobsons, gan Latvijas Žurnālistu asociācija. Pārkāpumus policistu rīcībā neviena iestāde nesaskatīja.

L.Jākobsons ir Latvijas Žurnālistu asociācijas biedrs.


Написать комментарий