Ludzas novads cer uz valsts atbalstu uzņēmējdarbības veicināšanai

foto ludza24.lv
foto ludza24.lv

Valdība nolēma Latgales reģiona atbalstam novirzīt papildu Eiropas Savienības fondu finansējumu un tādēļ tiek plānoti vairāki gan īstermiņa, gan ilgtermiņa pasākumi – izstrādāts rīcības plāns Latgales reģiona attīstīšanai. Ar mērķi apspriest Ludzas novada pašvaldības attīstības prioritātes un iespējas 26. martā Ludzas novadu apmeklēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāvji, informē Ludzas novāda pašvaldība. 

Apspriedē ar ministrijas pārstāvjiem no Ludzas novada puses piedalījās domes priekšsēdētāja Alīna Gendele un Attīstības un nekustamā īpašuma nodaļas vadītājs Aivars Meikšāns.

Galvenā problēmas, kas Latgalē ir jārisina - lai cilvēkiem būtu darbs, tāpēc arī Ludzā tika runāts par kompleksu pasākumu sistēmu. Spriežot par infrastruktūras uzlabošanu Ludzas novadā, sēdes dalībnieki bija vienisprātis, ka ir vitāli nepieciešams sakārtot piebraucamos ceļus industriālajās zonās, lai atbalstītu esošos uzņēmumus un stimulētu uzņēmējdarbības attīstību Latgales reģionā.

Iztirzājot Ludzas novada pašvaldības pieteikto ideju izveidot Ludzā Biznesa inkubatoru, tikšanās dalībnieki nonāca pie kopsaucēja – virzīt nodibināšanai konsultāciju centru uzņēmējiem. Konsultatīvā centra uzdevums būs informēt uzņēmējus par iespējām piedalīties projektu konkursos un citām finanšu piesaistes iespējām, sniegt konsultācijas uzņēmējdarbībā, grāmatvedībā, juridiskajos jautājumos un palīdzēt projektu pieteikumu sagatavošanā.

Pašvaldības vadībai ir konkrēts redzējums, kurā ēkā varētu ierīkot uzņēmēju konsultatīvo centru, un kā šo ēku pilnvērtīgi noslogot. Tai pašā namā tiek izskatīta iespēja izvietot Ludzas novada Sociālo dienestu un papildināt dienesta sniegto sociālo pakalpojumu klāstu.

Nedēļas laikā pašvaldībai nepieciešams rūpīgi izstrādāt, pamatot savu ideju par konsultatīvā centra uzņēmējiem izveidi un iezīmēt tos ceļus industriālajās zonās, kas steidzami būtu jāsakārto. Ierosinājumus VARAM izvērtēs un iekļaus valdībai iesniedzamajā rīcības plānā Latgales reģiona attīstīšanai. 11. aprīlī plānotajā forumā „Iespēju Latgale” tiks apspriesti un izvērtēti Latgales pašvaldību iesniegtie priekšlikumi. Pēc foruma Ludzas novada pašvaldība gaidīs finansiālu atbalstu no valsts.
 


Написать комментарий