V.Širjakovs: diez vai akvaparks Daugavpilī būs rentabls

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēc tā, ka mūsu portāls Gorod.lv paziņoja, ka nākotnē Daugavpilī gaidāms jauns pilsētas stadions, daudzi mūsu pilsētas iedzīvotāji sāka jautāt – kāpēc gan mūsu pilsētā neuzbūvēt akvaparku? Ar šo jautājumu mēs vērsāmies pie vicemēra Vjačeslava Širjakova, kurš ir atbildīgs par celtniecību.

Kā zināms, Daugavpils dome ļoti aktīvi strādā, lai pievilinātu uz pilsētu investīcijas, prezentē mūsu pilsētas iespējas dažādās investīciju izstādēs. Pašvaldība vienmēr ar atvērta sarunām ar ieinteresētajiem investoriem, diemžēl pati nevar īstenot komerciālos projektus.

“Es vienmēr esmu bijis pret komerciālajiem projektiem par pašvaldības naudu, jo pašvaldības budžets ir sastādīts no iedzīvotāju nodokļiem. Bizness – tas ir risks, tāpēc īstenot komerciālos projektus par iedzīvotāju naudu – tas ir nepareizi”, - atzīmēja V. Širjakovs.

Kas attiecas par iespēju nākotnē uzbūvēt Daugavpilī ūdens atrakcijas parku, tad par šī projekta veiksmīgo iznākumu vicemērs neesot pārliecināts, pēc viņa domām, šodienas tūristu plūsma nav tik liela, lai akvaparks būtu rentabls. 

V. Širjakovs uzskata, ka nākotnē, ja pašvaldība pareizi spēs realizēt tūrisma attīstības koncepciju, ieinteresēt un pievilināt uz Daugavpili citu pilsētu vai valstu iedzīvotājus, tad arī investoriem mūsu pilsēta liksies interesanta, jo cilvēki, kuri domā par naudas ieguldīšanu projektos, no sākuma veic pētījumu un analizē rentabilitāti. 

Tuvākajos gados šis jautājums diez vai būs aktuāls, pieņēma vicemērs, piemetinādams, ka pagaidām uz domi par ūdens atrakcijas parka celtniecību neviens nav griezies. Ja kāds grib investēt naudu šajā projektā, pašvaldība būs ļoti priecīga.
 


Написать комментарий