Domē sveica cīkstoni Anastasiju Grigorjevu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Anastasija Grigorjeva izcīnījusi otro vietu Eiropas čempionātā brīvajā cīņā. 21. martā sportisti sveica pilsētas Domē priekšsēdētajas vietnieki Vjačeslavs Širjakovs un Līvija Jankovska.

V. Širjakovs izteica lielu paceicību sportistei par spēku, izturību un augsto sasniegumu. Viņš izteica cerību, ka nākamais lielais mērķis- iekļūšana Olimpisko spēļu valsts izlasē arī būs sasniegts. V. Širjakovs interesējās, kāda palīdzība vajadzīga no pašavldības. Anastasija atbildēja, ka finansiāla, jo ļoti daudz jāgatavojas gan Olimpisko spēļu atlasei, gan pasaules čempionātam, bet, pagaidām, galvenais mērķis ir vlasts izlase.

V. Širjakovs informēja, ka pašavldībā ir spēkā sportistu atbalsta programma, kad par noteiktiem sasniegumiem pienākas finansējums, ko saņems arī Anastasija un treneri. Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Isakovs apliecināja, ka šo jautājumu deputāti skatīs tuvākaja finanšu komitejā.

Līvija Jankovska izteica pateicību gan sportistei par mērķtiecību, gan visiem, kas kopā ar Anastasiju kaldināja šos sasniegumus, treneriem Sergejam Kursītim, Ļubovai Kopilovai.

Domes vadība uzsvēra, ka sports pilsētā ir ļoti svarīga nozare, jo tā nes ne tikai sasniegumus profesionālajā sportā, bet arī sociālu nozīmi, jo bērni tiek organizēti brīvā laika pavadīšanai. Tāpēc sportam pašvaldība velta lielu uzmanību. Vjačeslavs Širjakovs atzina, ka talantīgu bērnu ir daudz, jāatrisina jautājumu par ciešas saiknes izveidi starp sporta skolām, klubiem un profesionālo sportu, lai tāda līmeņa sportistu kā Anastasija būtu krietni vairāk. Sporta skolas direktors Imants Utināsns uzsvēra, ka tādi augsti sasniegumi popularizē pašu sporta veidu, un veicina bērnu pieplūdumu sekcijās.

 21 gadu vecajai Anastasijai tā ir otrā Eiropas pieaugušo čempionāta godalga. 2010. gadā viņa svara kategorijā līdz 55 kilogramiem kļuva par čempioni, bet šoreiz startēja svara kategorijā līdz 59 kilogramiem. Šobrīd Nastja turpina aktīvi gatavoties Londonas Olimpisko spēļu atlases turnīram, kas aprīļa beigās norisināsies Bulgārijā.

Olimpiskajās spēlēs sieviešu cīņā būs tikai četras svara kategorijas, tādēļ atlases turnīrā Anastasijai atkal nāksies cīnīties svara kategorijā līdz 55 kilogramiem. Tas nozīmē vien to, ka pirms sacensībām nāksies nomest svaru. Tie ir saspringti treniņi paralēli mācībām Daugavpils Universitātē.

Grigorjeva ar cīņas sporta veidiem nodarbojas no 12 gadu vecuma. Sākumā viņa trenējās džudo pie Ļubovas Kopilovas, pēc kā pārgāja uz brīvo cīņu. Pēdējos divus gadus ar viņu strādā treneris Sergejs Kursītis. Šo gadu laikā Anastasija paspējusi izcīnīt septiņas dažāda kaluma Eiropas un pasaules pieaugušo un jauniešu godalgas.  



Написать комментарий