Iespēja kopā ar inspektoriem apsekot Rēzeknes kultūras pieminekļus

rezekne.lv
rezekne.lv

Visi interesenti laipni aicināti 25. novembrī plkst. 10.00 uz atvērto durvju dienu Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Latgales reģionālās nodaļas (VKPAI LRN) birojā, Baznīcas ielā 19, 3. stāvā, 301. kabinetā, Rēzeknē (Rēzeknes pilsētas Izglītības pārvaldes ēkā).

Jums būs iespēja iepazīties ar inspektoru darbu VKPAI LRN birojā un kultūras mantojuma saglabāšanas būtību un problēmām, piedaloties kultūras pieminekļu apsekošanā Rēzeknē.

Kopā ar VKPAI LRN vadītāju, galveno valsts inspektori Ināru Juškāni un valsts inspektori Valentīnu Brici tiks apsekota Rēzeknes pareizticīgo baznīca, Rēzeknes luterāņu baznīca un tajā esošie mākslas pieminekļi, kā arī iespēja uzkāpt baznīcas tornī, apskatīta Rēzeknes sinagoga un Mākslas nams. Tiks apsekoti pilsētas daži arheoloģiskie pieminekļi – Rēzeknes pilsdrupas un Rēzeknes viduslaiku pils, Rēzeknes viduslaiku kapsēta un Rēzeknes senkapi.

Ja ir vēlme iepazīties ar VKPAI LRN darba ikdienu un ir interese par kultūras mantojumu, lūdzam iepriekš (līdz 21. novembrim) pieteikties, zvanot pa t. 26392723 vai rakstot uz e-pastu latgale@mantojums.lv.


Написать комментарий