Ķīnā veic izmeklēšanu pret vairāk nekā 1000 auto firmām

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Ķīnas valdība veic pretmonopolu izmeklēšanu pret vairāk nekā 1000 firmām autobūves nozarē, starp kurām ir gan Ķīnas, gan ārzemju firmas, trešdien ziņoja valsts mediji.

Laikraksts «China Daily» citēja pretmonopolu regulatora Nacionālās attīstības un reformu komisijas amatpersonas teikto, ka izmeklēšana notiek arī pret valstij piederošiem un Ķīnas privātuzņēmumiem.

Vēl nav zināms, cik no izmeklēšanai pakļautajām firmām ir no Ķīnas un cik - no ārvalstīm, un cik no tām tiek turētas aizdomās par likumpārkāpumiem.

Pēdējos mēnešos Ķīnā ir veiktas augsta profila izmeklēšanas par ārvalstu firmu pārkāpumiem dažādās nozarēs, tostarp farmācijā, tehnoloģijās un zīdaiņu piena maisījuma ražošanā. Auto firmas ir pēdējās, pret kurām notiek šāda izmeklēšana.

Nacionālās attīstības un reformu komisija 6.augustā paziņoja, ka Vācijas luksusa auto būvnieks «Audi» un ASV autobūves uzņēmums «Chrysler» ir īstenojuši «monopolistisku rīcību» Ķīnā un par to tiks sodīti. «Audi» pirmdien paziņoja, ka ir gatavs saņemt sodu.

Ķīnā notiek pretmonopola izmeklēšana pret ārvalstu autobūvniekiem saistībā ar regulatora bažām, ka tie noteikuši negodīgi augstas cenas rezerves daļām un automašīnām Ķīnas tirgū. Reaģējot uz šo izmeklēšanu, vairāki autobūvnieki ir paziņojuši par cenu pazemināšanu.


Темы: , , , ,
Написать комментарий