Gulbim neveiksme pret Džonsonu

foto: Scanpix
foto: Scanpix

Latvijas tenisistam Ernestam Gulbim nav izdevies sasniegt Sinsinati Masters 1000 turnīra 3.kārtu.

Mačā pret amerikāni Stīvu Džonsonu Gulbis zaudēja neraksturīgi daudz izspēļu pie savas serves un kapitulēja 77 minūšu laikā ar 4:6, 4:6.

Nedaudz vairāk kā 24 stundas pēc Sinsinati ATP Masters 1000 turnīra pirmās kārtas pārvarēšanas Ernests Gulbis devās otrās kārtas cīņā. ATP ranga 13.vietā esošā latvieša pretinieks bija amerikānis Stīvs Džonsons. 24 gadus vecā sportista karjeras lielākais panākums pagaidām ir divu NCAA vienspēļu titulu izcīnīšana (2011. un 2012.gadā), bet ATP tūrē viņš pilnvērtīgi spēlē pirmo sezonu. Rangā Džonsons pagaidām sasniedzis 55.vietu.

Abi šīs dienas pretinieki 1.kārtu bija pārvarējuši ar divu setu uzvarām, kaut arī pietiekami atšķirīgām. Ernests 122 minūšu laikā divos tabreikos pārspēja horvātu Ivanu Dodigu, kamēr Džonsonam pietika ar 65 minūtēm, lai tiktu galā ar francūzi Benuā Pēru (6:4, 6:1). Šodienas spēles favorīts bija Gulbis, kaut abu sportistu iepriekšējā cīņa (2012.gada “US Open) bija noslēgusies ar amerikāņa triumfu četros setos.

Gulbim pirmajam bija iespēja tikt pie breika, tomēr viņš savu iespēju otrajā geimā neizmantoja. Kas neizdevās latvietim, to paveica Džonsons. Piektajā geimā Ernests pie savas serves nokļuva 0:40 pozīcijā, bet atspēlēt prata tikai divas breikbumbas – 2:3. Pacīneinīties par uzvaru setā vairs neizdevās. Džonsons droši kontrolēja notikumus pie savas serves, setu noslēdzot ar rezultātu 6:4. Jāpiemin, ka amerikānis varēja uzvarēt arī pārliecinošāk, ja vien devītajā geimā Ernests nebūtu atspēlējis trīs setbumbas pie savas serves.

Diemžēl arī otrā seta sākumā latvietim neizdevās nosargāt savu servi – tā tika zaudēta trešajā geimā. Atspēlēšanās cerības mazināja fakts, ka Gulbim vēl nekad nebija izdevies uzvarēt geimu pie Džonsona serves (pirms diviem gadiem breikbumbās 0/9). Vēl viena breikbumba palika neizmantota otrā seta ceturtajā geimā, bet pēc tam vēlreiz zaudēta sava serve – 1:4.

Īsu brīdi vēlāk situācija kļuva pavisam kritiska 1:5 un 15:40 pie savas serves. Zaudējot šo geimu, Gulbis sasniegtu sezonas antirekordu – visātrāk zaudētais mačs sezonā – tomēr tā nenotika. Abas mačbumbas tika atspēlētas (viena no tām ar eisu pie otrās serves). Cerības uz izglābšanos saglabājas arī pēc nākamajiem geimiem. Beidzot tika lauzta sāncenša serve, bet devītajā geimā, atspēlējot vēl vienu mačbumbu, uzvarēta sava – 4:5. Diemžēl brīnumam piepildīties nebija lemts. Ar otro mēģinājumu Džonsons pielika punktu mačam (6:4, 6:4), pirmo reizi sasniedzot Masters 1000 turnīru 3.kārtu.

Neraugoties uz 11 neatvairāmām servēm, Gulbis šodien īsti nevarēja būt apmierināts ar punktu daudzumu, kas uzvarēts pie sekmīgas pirmās serves (tikai 64%, kamēr pretiniekam 85%). Tāpat sāncensim tika dotas 12 breika iespējas...


Написать комментарий