Izveidota Latvijas pirmā līga hokejā

foto: tvnet.lv
foto: tvnet.lv

Pēc nespējas nokomplektēt komandas U-20 čempionātam, izveidots Latvijas pirmās līgas čempionāts hokejā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas pirmajā līgā pārsvarā spēlēs U-18 un U-20 vecuma spēlētāji, kā arī vecāki hokejisti, kuri nebūs iekļuvuši kādā no virslīgas čempionāta komandām.

Savu piekrišanu dalībai pirmajā līgā šobrīd izteikušas sešas komandas - «Prizma»/«Pārdaugava», «Valmiera», «Tukums», «Liepāja», «Rīga 98» un «Daugavpils». Tāpat LHF vēsta, ka interesi un vēlmi startēt pirmās līgas čempionātā ir izteikusi arī Jelgavas LSS komanda, kas gan galējo atbildi sniegs tuvākajā laikā.

Kā ziņots, startam nākamās sezonas Latvijas hokeja virslīgas čempionātā pieteiktas septiņas komandas - turnīrā turpinās startēt visas iepriekšējās sezonas medaļnieces «Rīga»/«Prizma», «Kurbads» un «Zemgale»/LLU, bet pārējās komandas būs jaunpienācējas. Latvijas hokeja augstākajā līgā atgriezīsies «Liepājas» komanda, spēlēs Jūrmalas HASC, ambiciozā «Mogo» vienība un arī izveidotā «Ogre»/«Sāga 97».

Septiņas virslīgas komandas piecos riņķos aizvadīs 30 regulārās sezonas spēles. Jaunā Virslīgas sezona sāksies 6.septembrī.

Iepriekš LHF ziņoja, ka interesi startēt virslīgā izrādījušas 12 komandas. Tomēr sacensībām nav pieteikušās trīs pagājušās sezonas komandas «Ozolnieki»/«Monarch», «Dinamo»/«Juniors» un «Daugavpils», kā arī «Rīga 97» un «Tukums».

Tāpat nesen Igaunijas mediji ziņoja, ka Latvijas čempionātā varētu startēt šīs valsts komanda Tallinas «Viking Sport», tomēr šāda iespēja nav realizējusies.

Vienībām atsaukt un pieteikt spēlētājus būs iespējams līdz 2015.gada 13.februārim. Pēc šī datuma virslīgas komandā pieteikto spēlētāju kopskaits nedrīkstēs pārsniegt 30 hokejistus neatkarīgi no viņu vecuma.

Kā uzsver LHF, Latvijas virslīgas hokeja čempionāta prioritārais mērķis pēdējos gadus ir bijis nemainīgs - pilnveidot hokejistu meistarību, gatavojot rezerves Latvijas hokeja valstsvienībai un akcentējot tieši Latvijas U-20 un U-18 izlašu intereses.


Написать комментарий