Foursquare turpmāk sekos arī lietotājiem ar aizvērtu programmu

foto: dmconfidential.com
foto: dmconfidential.com

Sociālā tīkla Foursquare mobilā programma savus lietotājus turpmāk izsekos arī brīžos, kad lietotājs savā tālrunī būs to aizvēris.

Sākot no 6.augusta, Foursquare lejupielādes versijai ir pievienota funkcija, kas daudziem varētu šķist aizdomīga. Kolīdz uzinstalēta, šī programmas versija reģistrē lietotāja atrašanās vietas ģeogrāfiskās koordinātes pastāvīgi, kamēr vien viedtālrunis vai planšetdators ar Foursquare ir ieslēgts.

Līdz šim lietotāja atrašanās vietas tika reģistrētas, kamēr programma bija atvērta un tad, kad lietotājs pats izmantoja funkciju «atzīmēties» (angliski «check-in»), lai draugiem un paziņām atklātu, kur atrodas un ko apmeklē.

Jaunajā programmas versijā atzīmēšanās iespējas vairs nav.

The Wall Street Journal vērtē, ka uzņēmumam Foursquare drosmīgais jauninājums ļaus ievākt vērtīgākus datus, ko tālāk pārdot partneriem un reklāmdevējiem.

Arī uzņēmuma izpilddirektors Deniss Kroulijs (Dennis Crowley) intervijā atklājis, ka uzņēmums cer analizēt valdošās tendences par to, kur lietotāji mēdz doties, un apstiprinājis, ka šos datus varētu pārdot klientiem.


Написать комментарий