Ekonomists par Polijas āboliem: Latvijas tirgus nevienu neinteresē 2

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Poliju Latvijas tirgus neinteresē, jo mūsu valstī, salīdzinot ar Krieviju, ir maz iedzīvotāju un Polijas ekonomikai tāds bizness neko nedos, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja ekonomists Jānis Počs, tādā veidā noraidot izskanējušās bažas par to, ka aizliegums ievest Krievijā Polijas augļus un dārzeņus apdraud Latvijas ražotājus.

Viņš uzsvēra, ka problēmas tuvākajā laikā radīsies, pirmkārt, Polijas lauksaimniekiem.

"Ja ņem vērā, ka Polija ir viena no lielākajām Eiropas ābolu ražotājām un ka Krievijā ir pietiekoši liels ābolu noiets, tad skaidrs, ka, aizcērtot šis durvis ciet, Polijai ir problēmas ar ābolu realizāciju. Protams, ka viņi meklēs citus noieta tirgus, bet diemžēl divi miljoni Latvijas iedzīvotāju pret 200 miljoniem Krievijas iedzīvotāju, neko daudz neietekmē. Atrast šeit ļoti sīku noieta tirgu Polijas ekonomikai neko nedos. Kaut ko realizēt te var, bet no tādas globālākas intereses Latvija viņus ļoti maz interesē," uzskata Počs.

Ekonomists arī piebilda, ka pēdējie Krievijas soļi, saistībā ar ukraiņu sulu un kukurūzas putraimu importa aizliegumu, kā arī augšanas stimulatora atrašana Eiropas Savienības gaļā, saistīti tikai ar politiku.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Krievija pagājušajā nedēļā aizliegusi augļu un dārzeņu importu no Polijas.

Kā norāda Krievijas Federālā veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienesta ("Rosseļhoznadzor") vadītāja palīgs Aleksejs Aleksejenko, Polija atkārtoti pārkāpusi Krievijas sanitārās normas, un noliedza, ka aizliegums būtu politiski motivēts solis pret Rietumiem Ukrainas krīzes kontekstā.


Написать комментарий

200 miljoni -> mazas neprecizitātes rada lielu neticIbu

http://en.wikipedia.org/wiki/Russia

nevis 200, bet gan gandrīz par 30% mazāk - 144 miljoni iedzīvotāju oficiāli ir Krievijā......

Написать комментарий