Brīvdienas Daugavpilī: Karstuma atgriešanās, ogu dienas Ambeļu pagastā un spīdvejs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc nelielas atelpas, kuru daugavpiliešiem burtiski uz vienu dienu piešķīra daba, pie mums atkal atgriezīsies karstums.

Vismaz šādu laika prognozi Daugavpilij sniedz Latvijas sinoptiķi: sestdien, 2. augustā mums tiek solīti +30oC, bet svētdien – +32oC. Tādējādi nav vērts slēpt peldkostīmus un aizsardzības līdzekļus pret svelmainajiem Saules stariem.

Tiem, kuri nevēlas palikt smacīgajā pilsētā, portāls Gorod.lv piedāvā doties ne pārāk tālu – uz Ambeļu pagasta dzimtās vietas svētkiem. Organizatori sola, ka šogad svinības būs vēl vērienīgākas un ilgs trīs dienas.

Svētku pasākumi sāksies jau piektdien, 1. augustā, bet noslēgsies svētdien, 3. augustā. Pagasta iedzīvotājus un viesus pārsteigt un iepriecināt būs ar ko, jo galvenā svētku tēma ir ogu daudzveidība. Pagasta svētki sāksies ar komēdiju pēc A. Bankas lugas „Meitiņa”, kuru atjaunotajā Ambeļu kultūras namā plkst. 17:30 parādīs Vārkavas amatieru teātris.

Sestdiena, 2. augusts, būs piesātinātāka: programmā paredzētas sporta spēles, piepūšamās atrakcijas bērniem, tekstilmākslinieku darbu izstāde, folkloras festivāls, svētku koncerts, aktīvāko pagasta iedzīvotāju apbalvošana, tradicionālā Zaļumballe un daudz kas cits.

Turklāt brīvdienās uz pilsētu svētkiem aicina arī Rēzekne un Ventspils.

Svētdien, 3. augustā, pēc trīs nedēļu pārtraukuma stadionā „Lokomotīve” notiks Polijas spīdveja līgas Nice sacensības. Šoreiz Daugavpils pieņems vienu no līgas līderiem – Gnezno komandu „Lemša Start”.

Patlaban Daugavpils komanda atrodas pēdējā vietā, tādēļ uzvara šajās sacensībās „Lokomotīvei” ir svarīga kā nekad. Vēlam mūsu sportistiem veiksmi!

Polijas spīdveja līgas Nice 11. kārtas sacīkstes sāksies 3. augustā plkst. 18:00. Tāpat šajā dienā stadiona „Lokomotīve” ofisā spīdveja līdzjutēji varēs ar 15% atlaidi iegādāties biļetes uz Latvijas Grand Prix etapu, kurš notiks Rīgā 16. augustā.

Jaukas brīvdienas! 


Написать комментарий