SIA „DDzKSU” vadītājs solīja sekot tam, lai daugavpilieši neizmestu pagalmā lielgabarīta atkritumus 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, SIA „DDzKSU” vadītājs Jevgeņijs Oļenovs, preses konferencē atbildot uz žurnālistu jautājumiem, paziņoja, ka jauns sadzīves atkritumu apsaimniekošanas operators – kompānija „Clean R” – par lielgabarīta atkritumu izvešanu iekasēs papildus maksu.

Jaunais operators Daugavpilī sāk strādāt jau no šā gada 1.augusta, bet skaidrības par to, kādi būs lielgabarīta atkritumu izvešanas noteikumi un vai šī pakalpojuma maksa ir atrunāta līgumā, pagaidām nav. Tādēļ portāls Gorod.lv vērsās pie SIA „DDzKSU” vadītāja pēc situācijas komentāriem.

J.Oļenovs paskaidroja, ka lielgabarīta atkritumi nav sadzīves atkritumi, un nav paredzēts, ka tie tiks atstāti atkritumu konteineros. „Jaunais operators neatsakās izvest lielgabarīta atkritumus, taču tas būs atsevišķs pakalpojums. Mūsu pilsētas iedzīvotājiem ir zināms, ka lielgabarīta atkritumu un būvatkritumu izvešana ir viņu pienākums, tādēļ viņiem šis pakalpojums jāpasūta atsevišķi. Diemžēl daudzi šādus atkritumus izmet pagalmā, kas ir sanitāro noteikumu pārkāpums”, paskaidroja SIA „DDzKSU” vadītājs.

Pēc viņa vārdiem, kompānijai „Clean R” ir lielgabarīta atkritumu izvešanas pieredze, tādēļ visi gadījumi tiks fiksēti un par tiem tiks iekasēta papildus maksa.

„Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.1013, visas mājas, kuras nepārņēma pārvaldīšanas tiesības, apmaksās visus izvestos atkritumus. Tas nozīmē, ka mēs saņemsim no operatora rēķinu par apkalpotām teritorijām, un sadalīsim šo summu starp visiem dzīvokļiem Daugavpilī. Papildus rēķins par lielgabarīta atkritumu izvešanu tiek sadalīts pēc analoģiska principa”, pastāstīja J.Oļenovs.
Līdz šim laikam lielgabarīta atkritumu izvešana tika iekļauta pamatcenā, un iedzīvotāji papildus maksu nemaksāja. Tagad katrs izmestais dīvāns vai tualetes pods tiks nosvērts un iekļauts rēķinā.

SIA „DDzKSU” vadītājs solīja sekot tam, lai mūsu pilsētnieki ievērotu noteikumus, un šādu gadījumu būtu pēc iespējas mazāk.

„Pastāv instances, piemēram, Pašvaldības policija u.c., kuras šādos gadījumos var sastādīt administratīvā pārkāpuma protokolu un uzlikt naudas sodu. Mēs kontrolēsim šo procesu”, uzskata J.Oļenovs.

Atgādināsim, ka vicemērs Pēteris Dzalbe savulaik apgalvoja, ka Ministru kabineta noteikumos Nr.1013 pieņemtie grozījumi Daugavpilī netiks piemēroti.
 


Написать комментарий

Kredīts uzņēmumiem ir viens no ātrākiem veidiem ka piesaistīt finansējumu https://www.cityfinances.lv/lv/kredits-uznemumiem/