Žurkas nonākušas līdz Parīzes ievērojamākajām vietām

foto: rulife.ru
foto: rulife.ru

Saskaņā ar laikraksta Le Figaro datiem žurkas pārpludinājušas Francijas galvaspilsētu, tās tagad var pamanīt ne tikai pilsētas nomalēs, bet arī centrā, pazīstamākajās pilsētas vietās, piemēram, Tilerī dārzā pie Luvras muzeja.

Tūristi internetā ir ievietojuši daudzus video rullīšus ar žurkām zālienos netālu no Luvras. Kā atzīmē parka darbinieki, žurkas tur dzīvo visu gadu, tomēr maksimāla to aktivitāte novērojama pavasarī un vasarā.

Cīņas ar kaitēkļiem dienestu darbinieki saka, ka nakts laikā žurkas pilsētā jau nevienu nepārsteidz. Tomēr pārsteidz tas, ka žurkas jau neslēpjas arī dienā. Pēc pilsētnieku domām žurkas dzīvo dārzā, jo tur var viegli sadabūt barību – ēdienu atliekas pēc piknikiem, – vēsta rulife.ru.

Speciāli cīņas ar grauzējiem dienesti regulāri attīra parkus un ielas no žurkām. 2014. gadā no aprīļa līdz jūnijam tika veikti speciāli pasākumi, kuru mērķis bija cīņa ar žurkām. Tomēr, kā redzams, tie nav palīdzējuši. Pēc šādu dienestu pārstāvju vārdiem viņi vienkārši nevar kontrolēt visu pilsētu, ņemot vērā to, ka žurku skaits divas reizes pārsniedz parīziešu skaitu.

 


Написать комментарий