Galante aicina glābt Baltijas jūru

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" radošā komanda un atbalstītāji iepazīstināja ar festivāla pirmās dienas, 11. augusta, koncertprogrammu. Tā apvieno izcilāko Latvijas un starptautisko mākslinieku talantu video dokumentācijās, mūzikā un režijā, lai radītu līdz šim nebijušu multimediju projektu "Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru".

Klātesošie, skanot tādiem izpildītājiem kā Anna Hallenberga (Zviedrija), Andreass Šāgers (Austrija), Egils Siliņš un Inese Galante, ieraudzīs vēl neredzētu Baltijas jūras krāšņumu, ko vizuālā performancē atainos pašmāju mākslinieki Sandijs Semjonovs un Uģis Brikmanis.

Aicinot Latvijas iedzīvotājus iesaistīties jūras vides uzlabošanā, Ineses Galantes fonds kopā ar Pasaules Dabas fondu ir izveidojuši piecu apņemšanās soļu programmu.

"Lielu daļu sava mūža esmu pavadījusi Jūrmalā – gan koncertzālē, gan pludmalē. Cilvēku ietekme uz jūru ir acīm redzama. Esam radījuši neatgriezeniskus dabas postījumus, kurus mainīt vairs nespējam. Man kā māksliniecei ar šī projekta palīdzību ir iespēja aicināt ikvienu manu draugu un atbalstītāju apņemties mainīt savus vidi ietekmējošos paradumus. Mēs lūgsim par Baltijas jūras nākotni, lai tā būtu tikpat mūžīga, kā apbrīnojamā meistara Mocarta "Rekviēms"," stāsta Inese Galante.

Pasākumā piedalījās arī 11. augusta koncerta "Rekviēms – lūgšana par Baltijas jūru" galvenie atbalstītāji – Rīga 2014, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) un Jūrmalas pilsētas dome -, kas kopā ar Inesi Galanti deva svinīgu solījumu izpildīt kādu no pieciem soļiem, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu Baltijas jūrai.


Написать комментарий