Čurkins nosaucis Krievijas teritorijas apšaudi par Ukrainas agresiju

foto: pravda-tv.ru
foto: pravda-tv.ru

Maskava uzskata Krievijas teritoriju apšaudi par Ukrainas militāro spēku agresiju, kuru rezultātā iet bojā Krievijas pilsoņi, piektdien paziņoja KF pastāvīgais pārstāvis ANO Čurkins.

„Izskatām provokācijas datus kā Ukrainas puses agresijas aktus pret suverēno Krievijas teritoriju un KF pilsoņiem. Par tiem ir atbildīga Kijevas vara, un mēs uzstājam, lai Ukrainas puse pieņem radikālus pasākumus šādu incidentu pārtraukšanai”, – Čurkins paziņoja ANO DP sēdē.

„Par šo apšaudu mērķis kļūst gan robežkontroles punkti, gan mierīgo iedzīvotāju mājas. Mūsu pilsoņu vidū ir nogalinātais un ievainotie”, – viņš sacīja.

Krievijas ĀM vadītājs Sergejs Lavrovs piektdien paziņoja, ka pēc viņa domām, ja Krievijas teritorijas apšaude no Ukrainas puses ir tīša, tad uguns punktu nāksies iznīcināt, – ziņo vz.ru.

Apšaudes dēļ no Ukrainas puses glābēji naktī uz piektdienu evakuēja no Rostovas apgabala Kuibiševas rajona 90 iedzīvotājus.
Ceturtdienas vakarā apšaudes no Ukrainas puses rezultātā robežkontroles punkta „Kuibiševa” rajonā Krievijas teritorijā uzsprāga vairāk nekā 15 artilērijas lādiņi, vēl 5 neuzsprāga un ir bīstami. Muitnieki no robežkontroles punkta tika evakuēti.

Tāpat tika evakuēti Krievijas muitas posteņa „Gukovo” darbinieki pēc sprādzienu sērijas un automātu šāvieniem no Ukrainas puses. Pusnaktī pēc uguns pārtraukšanas viņi atgriezās darbavietās. Cietušo nav.

Svētdien Krievija apstiprināja sava pilsoņa bojā eju no mīnas, kura ielidojusi no Ukrainas teritorijas.


Написать комментарий