Deviņu jaunākās paaudzes autobusu iegādē Ecolines iegulda četrus miljonus

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Starptautisko sauszemes pasažieru pārvadājumu operators Ecolines iegādājies deviņus jaunākās paaudzes autobusus, kopējām investīcijām šajā projektā sasniedzot 4 377 780 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Andris Podgornijs norāda, ka šodien cilvēkiem nepietiek ar to, ka autobuss viņus aizved no punkta A uz punktu B. Cilvēki sagaida komfortablu un ērtu braucienu, interneta un tehnoloģiju pieejamību, tādēļ uz investīcijām, ne tikai jaunos, bet maksimāli ērtos un aprīkotos transporta līdzekļos, taupīt nedrīkst.

Jaunie Setra Top Class S 431 DT autobusi pēc to pieņemšanas ekspluatācijā tiks norīkoti Eiropas virzienu maršrutiem, jo to augstais komforta līmenis un tehnoloģiskais aprīkojums ir īpaši būtisks tieši tālajos maršrutos, informē uzņēmums.

Tāpat jauno, Eiropas Savienībām (ES) prasībām attiecībā uz izmešu daudzumu – Euro 6 atbilstošo autobusu izmantošana Eiropā sniedz atsevišķas priekšrocības, piemēram, zemāku maksu par ceļu izmantošanu. Ar tiem atļauta arī iebraukšana tajās Eiropas pilsētās, kurās iebraukt aizliegts, ja autobusa dzinējs atbilst zemākajiem standartiem, piemēram, Berlīnē, Londonā, virknē Dānijas pilsētu.

Autobusiem šobrīd pieejamas tāda paša līmeņa vadītāja atbalsta sistēmas kā vieglajiem pasažieru transporta līdzekļiem, kas brīdina vai iejaucas, kad vadītājs veic drošības prasībām neatbilstošu manevru. Tas nozīmē vēl lielāku drošību uz ceļa.

Otra būtiskā sadaļa ir maksimālais pieejamais komforts, kam, izvēloties autobusa aprīkojumu, uzmanību pievērš pārvadātājs – ergonomiski sēdekļi, maksimāli lielas atstarpes starp tiem un ar to saistītā autobusa ietilpība, interneta un autonomi darbojošās TV pieejamība, stāsta Ecolines vadītājs.

Uzņēmuma pārvadājumu apjoms 2013.gadā pieauga par 13 % un pārvadāto pasažieru skaits sasniedza 1,4 miljonus.


Написать комментарий