Toyota jaunais rekords: 0,4 litri benzīna uz 100 kilometriem

foto: ekrānuzņēmums no video
foto: ekrānuzņēmums no video

Piesaistīt sev uzmanību var dažādi. Piemēram, šūpināt gaisā vistas, driftēt pa kuģa klāju, lepoties ar vietējās nozīmes tituliem. Var arī vienkārši braukt.

Lai pievērstu uzmanību savam ekoloģijas simbolam Toyota Prius, tika izvēlēta gluži tradicionāla vieta auto testiem – slavenā Nirburgringas trase. Atcerēsimies, ka, piemēram, Klarksons vienu apli veica 9 minūtēs un 59 sekundēs, darīdams to ar Jaguar dīzeli. Toyota Prius Plug-In Hybrid šo pašu ceļa posmu veica divas reizes lēnāk – 20 minūtēs un 59 sekundēs!

Kur tad šeit slēpjas uzmanības piesaistīšana? Degvielas patēriņā! Pēc ražotāja datiem Toyota Prius Plug-In Hybrid uz nobrauktiem 100 kilometriem patērē 2,1 litru benzīna. Autožurnālists Džo Klifords ar gluži parastu Prius PHEV veica vienu pilnu Nirburgringas trases apli, patērējot tikai 0,4 litrus degvielas uz 100 kilometriem. Un tas ir ņemot vērā, ka trases aplis maina savu augstumu virs jūras līmeņa 305 metru amplitūdā kā arī to, ka minimālais ātrums nedrīkstēja nobraukt zem iedaļas 60.
Pēc brauciena Klifords paziņoja, ka iekšdedzes dzinējs ieslēdzies vien divas reizes un, ja nebūtu augstuma maiņas, tad iztiktu ar vienu. Viņš atzina, ka esot gana dīvaina izjūta izbraukt Nirburgringas apli ar nepilnām piecām ēdamkarotēm degvielas!


Написать комментарий