Dagdas novada pašvaldības pārstāvji apmeklē Baltkrieviju

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

10.jūlijā Dagdas novada pašvaldības pārstāvji un pagastu pārvalžu vadītāji apmeklēja Verhnedvinskas rajonu Baltkrievijā, ziņo Dagdas novada portāls.

Vizītes laikā tika apmeklēti vairāki Verhnedvinskas rajona agrociemati – Bigosova, Sarja, Šaiterova, Volinci, Kohanoviči un arī Verhnedvinska. Dagdas novada pārstāvji apmeklēja vairākas skolas, kultūras namus, bibliotēku, plastmasas ražošanas rūpnīcu, kurā ražo visu iespējamo produkciju, sākot no bļodām un beidzot ar traktoru bākām, pareizticīgo baznīcu un slaucamo govju fermu uz 1000 govīm. Tāpat arī delegācijas dalībnieki tikās ar vietējo pašvaldību vadītājiem.

Apmeklējot uzņēmumus, varēja redzēt, ka tiek nodarbināts liels skaits jauniešu. Baltkrievijas pārstāvji pastāstīja par dažādām programmām, kas paredzētas jauniešu nodarbinātībai un piesaistīšanai laukiem.

Dagdas novada pašvaldība un Verhnedvinskas rajona padome noslēdza sadarbības līgumu 2011.gada 24.novembrī. Šī vienošanās paredz savstarpēji izdevīgu sadarbību starp pašvaldību institūcijām, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējiem, veicinot partnerības attīstību starp abu pašvaldību vispārizglītojošajām iestādēm, atbalstot pasākumus bērniem un jauniešiem, izglītības, kultūras, tūrisma un sporta jomā. Sadarbību ir izveidojušas arī vairākas Dagdas novada un Verhnedvinskas rajona izglītības iestādes.


Написать комментарий