No domes arhīva pazuduši DzKSU revīzijas rezultāti, kuru veica Pēteris Dzalbe

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Oficiālajā vēstulē, kura tika saņemta no Daugavpils domes uz kārtējo portāla jautājumu, tiek ziņots, ka domes arhīvā nav atrasti DzKSU 2009. gadā Revīzijas komisijas veiktās pārbaudes rezultāti.

Atgādināsim, ka 2009. gadā Pēteris Dzalbe, kurš patlaban ir Daugavpils vicemērs, ieņēma Revīzijas komisijas vadītāja amatu un pārbaudīja DzKSU darbību. Pēc revīzijas P. Dzalbe pilsētas MIL stāstīja par daudziem pārkāpumiem, kuri tika konstatēti DzKSU darbā.

Drīzumā pēc veiktās pārbaudes, 2009. gada oktobrī Daugavpils dome Jāņa Lāčplēša vadībā nolēma atteikties no P. Dzalbes revidenta pakalpojumiem. Divus gadus vēlāk pašvaldības Revīzijas komisija tika likvidēta vispār.

Portāls Gorod.lv vērsās domē ar lūgumu izsniegt tās 2009. gada DzKSU revīzijas rezultātus, tomēr saņēma atbildi par to, ka komisija ir likvidēta, bet revīzijas lietas ir arhivētas. Tādējādi mums piedāvāja palasīt pašvaldības uzņēmumu atskaites, kuras satur informāciju par citu neatkarīgu revidentu, kuri katru gadu pārbauda šo uzņēmumu darbību, veiktajām pārbaudēm. Tāpat vēstulē (tika saņemta janvārī), kuru parakstījis domes izpilddirektors Andrejs Kursītis, teikts, ka pašvaldībā pastāv Iekšējā audita dienests, kurš regulāri ziņo par savu pārbaužu rezultātiem.

Nepametot nodomu saņemt tos Pētera Dzalbes veiktās revīzijas „skandalozos” rezultātus, lai pēc tam mēģinātu pārbaudīt, vai atklātie trūkumi nav novecojuši, mēs atkārtoti vērsāmies domē. Šoreiz mums skaidri atbildēja – arhīvā 2009. gadā veiktās revīzijas rezultāti nav konstatēti. Kur pazuduši tiks svarīgi dokumenti, kuri ir revidentu darba rezultāts un kuru mērķis ir uzlabot pašvaldības darbu, un vai tie vispār ir bijuši? Mēs mēģināsim rast atbildi uz šo jautājumu.


Написать комментарий