30 karatisti no Daugavpils un Ogres piedalījās sporta nometnē „Sochin 2014”

foto: Sergejs Ivaņko
foto: Sergejs Ivaņko

No 26.jūnija līdz 6.jūlijam viesu kompleksā „Dzerkaļi”  (Ludzā) bija organizēta sporta nometne „Sochin 2014”, kas pulcēja 30 sportistus no „Sochin karate klub” (treneris Sergejs Ivaņko) un „SEN-E karate klub” no Ogres (treneris Jevgeņijs Ivanovs).

Stāstot par sporta nometnē pavadīto laiku, S.ivaņko atzīmēja, ka bērni ātri iepazinās viens ar otru, daudz trenējās, kā arī aktīvi atpūtās: „Ēdnīcā bija izkārta dienas kārtība, kura tika stingri ievērota. Un sākās, kā pēc tam norādīja bērnu vecāki, jaunā cīkstoņa kurss.

Bērni cēlās plkst.07:50, gāja uz vispārējo treniņu, tās beigās viņi peldējās. Pēc brokastīm bija treniņš, tāpat kā pēc pusdienām un vakariņām... Naktī treniņu nebija. Nometnē piedalījās 6-16 gadus veci sportisti, pirmās divas dienas viņi pierāda pie režīma, trešajā dienā jūtās daudz pārliecinātāk. Visi vēlējās nokārtot nometnes beigās paredzēto eksāmenu. Sportisti trenējās „kata” kategorijā, apguva jaunus paņēmienus. Viņiem ļoti palīdzēja treneris Jevgeņijs (“SEN-e karate klub”, Ogre).

Brīvajā laikā bērni vingroja, vizinājās ar laivu, peldējās, daži iemācījās spēlēt ģitāru, bērni sacentās, spēlējot novusu, biljardu, šahu, dambreti.

Tāpat viņi piedalījās aktīvās spēlēs, spēlēja futbolu, volejbolu, lielo tenisu. Vakaros spēlēja „Mafiju” u.c.

Trešdien, 2.jūlijā, nometni apmeklēja Aleksandras Lebedjokas vecāki, viņas tētis Vadims visus uzcienāja ar ļoti gardu plovu.

Sestdien, 5.jūlijā, notika eksāmens uz dažādām jostām. Eksāmenu pieņēma treneri Sergejs Ivaņko („Sochin”), Jevgeņijs Ivanovs („SEN-E”), Igors Savickis („LKF”). Visi sportisti parādīja labus rezultātus un labu tehniku „kata” un „kumite” kategorijās. 40 treniņi, kuri notika 11 dienu laikā, nebija veltīgi.

Pēc eksāmena, kad atbrauca vecāki, notika futbola turnīrs, bankets, bija iespējams apmeklēt pirti. Savukārt vakarā visus gaidīja „SEN-E” kluba pārsteigums – uguņošana.

Pēdējā nometnes dienā sportisti arī neatpūtās, bet piedalījās dažāda veida turnīros: atspiešanās turnīrā labākais bija Deniss Kuranovs, spiešanā sēdus uzvarēja Artūrs Kiškelis („Sochin”). Lēcienos uz augšu labākais bija Austris („SEN-E”) – 40 reizes, stangas spiešanā – Oļegs Labuts („Sochin”).

Tāpat pagāja sacensības „kumite” elementu kategorijā un notika fotosesija. Par sacensību uzvarētāju kļuva Ralfs no „SEN-E” kluba.

Savukārt virves vilkšanas sacensībās piedalījās gan bērni, gan viņu vecāki, visiem ļoti patika.

Tagad bērnus gaida jauni turnīri un jaunas uzvaras, un, protams, bērnu nometne „Sochin 2015””, pastāstīja S.Ivaņko.

„Sochin karate klub” izsaka pateicību visiem, kas atbalstīja nometnes organizāciju, Tatjanai Doroveckai, Sociālo lietu pārvaldei, Olimpiskā centra kafejnīcas direktoram Jevgeņijam Butānam un pavārēm Tatjanai un Svetlanai. Paldies arī sportistu vecākiem!



Написать комментарий