Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli kā labu vērtē 4% iedzīvotāju

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Pašreizējo Latvijas ekonomikas stāvokli maijā kā labu vērtēja 4% iedzīvotāju, bet par sliktu to uzskatīja 53% iedzīvotāju, liecina jaunākā "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti.

Saskaņā ar "DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultātiem 2014.gada maijā iedzīvotāji pozitīvāk nekā aprīlī vērtēja kopējās situācijas attīstību - ar to apmierināti bija 32% (aprīlī - 28%), un kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss maijā ir pakāpies par trīs punktiem - no mīnus 20 aprīlī līdz mīnus 17.

Kopējās situācijas attīstības vērtējums maijā ir augstākais novērotais kopš 2008.gada, kad tika sākti "DNB Latvijas barometra" mērījumi.

Mēneša laikā nav mainījies Latvijas ekonomikas stāvokļa izmaiņu vērtējums - gan aprīlī, gan maijā indekss ir mīnus seši. Tiesa, maijā ir pieaudzis to respondentu īpatsvars, kuri uzskatīja, ka Latvijas ekonomikas stāvoklis nemainās - aprīlī tie bija 53%, maijā 58%.

Nedaudz optimistiskāki maijā iedzīvotāji ir bijuši, izsakot savas Latvijas ekonomikas stāvokļa attīstības prognozes, - maijā indekss ir pakāpies no nulles līdz plus viena punkta atzīmei. Maijā nedaudz biežāk nekā pirms mēneša iedzīvotāji atbildēja, ka ekonomikas stāvoklis būs uzlabojies (aprīlī 23%, maijā 24%), un nedaudz retāk pauda viedokli, ka tas būs pasliktinājies (aprīlī 22%, maijā 20%).


Написать комментарий